Πρέπει να δείτε το «A Very British Scandal»

Πρέπει να δείτε το «A Very British Scandal»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία αγγλική μίνι σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

20 Φεβρουαρίου 2022

Αναφέρεται στα σκανδαλώδες διαζύγιο των Margaret Campbell και Ian Campbell, του 11ου Δούκα του Argyll, τη δεκαετία του 60. Εκανε πρεμιέρα στο BBC One στις 26 Δεκεμβρίου 2021 (πριν από ένα δίμηνο) και αποτελείται από, μόλις, τρία ωριαία επεισόδια. Θα μπορούσε να είναι και ταινία με άλλα λόγια.

Πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Μάργκαρετ η Claire Foy, η πρώτη βασίλισσα Ελισάβετ του Crown αν θυμάστε. Στο ρόλο του Ian o Paul Bettany.

Η σειρά ξεκινάει με το ζευγάρι στα δικαστήρια, στην εκδίκαση του διαζυγίου τους. Εχει προηγηθεί η άφιξη της Μάργκαρετ με το αυτοκίνητο και το πλήθος απ' έξω να την προπηλακίζει. Πριν πέσουν οι τίτλοι της αρχής βλέπουμε τον Ιαν να λέει στη Μάργκαρετ να του κάνει απλώς ένα νεύμα και αυτός είναι διατεθειμένος να τα αποσύρει όλα και να σταματήσει εκεί η φάση, αλλά αυτή αρνείται και του δίνει ραντεβού μέσα στην αίθουσα.

Οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές, εγγλέζικες. Οσο για το σενάριο, είναι έτσι φτιαγμένο ώστε δεν ξέρεις ποιον από τους δύο «πρέπει» να... συμπαθήσεις και ποιον να... μισήσεις. Τον άνδρα ή τη γυναίκα; Ακροβασία κανονική. 

Μην μπερδευτείτε με το «A Very English Scandal», είναι διαφορετικό. Η σειρά υπάρχει στη Nova.

πηγή φωτό: imdb.com