«Τα ραδιόφωνα απέκλεισαν δύο μαζικά μουσικά ρεύματα που οι καλλιτέχνες τους γεμίζουν γήπεδα»

«Τα ραδιόφωνα απέκλεισαν δύο μαζικά μουσικά ρεύματα που οι καλλιτέχνες τους γεμίζουν γήπεδα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Planet of Zeus αναφέρονται στο ελληνικό ραδιόφωνο.

24 Μαρτίου 2022

Αυτό το Σάββατο 26 Μαρτίου, οι Planet of Zeus δίνουν μία αποκλειστική συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (και είναι εξώφυλλο -όπως βλέπετε- στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας, τις «νησίδες»). Μία από τις ερωτήσεις ήταν για το ελληνικό ραδιόφωνο.

Ιδού, τι απάντησαν και, περισσότερα, το Σάββατο στα περίπτερα (αξίζει να τη διαβάσετε). Παίζουν στο Gagarin, το Σάββατο 9 Απριλίου και δεν χάνονται με τίποτε.

Το ραδιόφωνο επιλέγει να μη μεταδίδει εδώ και χρόνια ονόματα κατά πολύ μαζικότερα από εκείνα που παίζουν σε άδειες πίστες, επειδή δεν εκπροσωπούνται από κανέναν. Δημιουργώντας ένα ψευδοσκιάχτρο, αυτό του μέσου ακροατή, δημιούργησαν ένα ραδιόφωνο δίχως κανένα μέτρο, αλλά με μονόπλευρη πλύση εγκεφάλου ή κλύσμα (διαλέξτε μόνοι σας την ιατρική διαδικασία) συγκεκριμένων καλλιτεχνών. Στην πραγματικότητα η λέξη «μέτρο» είναι το κλειδί. Ο ακροατής πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ακούσει από Λεξ και Ταφ Λάθος, Light και Saske, «Nightstalker» και «Planet of Zeus», Σαμπάνη και «Μέλισσες», μέχρι Γαλάνη, Πλάτωνος και Χαρούλα. Τα ραδιόφωνα επέλεξαν να αποκλείσουν από το airplay τουλάχιστον δύο πολύ μαζικά μουσικά ρεύματα και κατ’ επέκταση από τα αντίστοιχα δικαιώματα, ενώ οι καλλιτέχνες τους γεμίζουν γήπεδα. Το ραδιόφωνο πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, αν δεν αποκτήσει περιεχόμενο. Playlist μπορεί να ακούει ο καθένας μόνος του πια. Ο κόσμος θέλει ανθρώπους, ιστορίες και curation από προσωπικότητες που εμπιστεύεται.

 

(φωτό πάνω: Πέτρος Πουλόπουλος)