Η Εφημερίδα των Συντακτών έγινε μουσική εφημερίδα αυτό το Σαββατοκύριακο

Η Εφημερίδα των Συντακτών έγινε μουσική εφημερίδα αυτό το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εχει το Rolling Stone με συνέντευξη της J.Lo και το περιοδικό Νησίδες με συνέντευξη των Planet Of Zeus.

26 Μαρτίου 2022

Κι έχει πολλά μουσικά θέματα και στα δύο περιοδικά. Και πολλές δισκοκριτικές. Διαβάζουμε και ακούμε! 

Της Ειρήνης Σαρλή
Διευθύντριας Rolling Stone Greece

Μια ανάσα πριν τα Όσκαρ, το τεύχος του Rolling Stone Greece που κυκλοφορεί σήμερα δεν θα μπορούσε παρά να γίνει κατά τι πιο κινηματογραφικό για να προσπαθήσει να μας βάλει στο κλίμα της βράβευσης της Ακαδημίας. Η κινηματογραφική μας συντάκτρια, Πόλυ Λυκούργου, ετοίμασε ένα ειδικό θέμα παρουσίασης των πιο περίβλεπτων κατηγοριών με προβλέψεις για τα φαβορί, τις πιθανές ανατροπές και –όπως πάντα– με εκείνους που αδικήθηκαν από την Ακαδημία. Επιπλέον, μίλησε με τον Κόλιν Φαρέλ αποκλειστικά για το περιοδικό, και μας μεταφέρει την συζήτηση τους σχετικά με την συμμετοχή του στην συγκινητική νέα ταινία του Αμερικανοασιάτη Κογκονάντα και το τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός.

Συνεχίζοντας τις κινηματογραφικές αναφορές αλλά με προφανές μουσικό πρόσημο, απολαμβάνουμε την εντυπωσιακή φωτογράφιση και την χειμαρρώδη συνέντευξη της Τζένιφερ Λόπεζ που μιλάει για τα πάντα: τα παιδικά της χρόνια στο Μπρονξ, τον πρώτο της έρωτα και όλους τους άλλους που ακολούθησαν και απασχόλησαν τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, και κυρίως το πως όσα κι αν έχει κατορθώσει ως μουσικός/ηθοποιός/παραγωγός/επιχειρηματίας, κάποιοι επιμένουν να μην αναγνωρίζουν κανένα επίτευγμα της.

Οι Placebo πάλι, το επόμενο μεγάλο όνομα των συνεντεύξεων που φιλοξενεί το τεύχος αυτό, δεν έχουν τέτοια παράπονα. Ίσα ίσα, ο Μπράιαν Μόλκο και ο Στέφαν Όλσνταλ ένιωσαν πως η παγκόσμια επιτυχία, η αναγνώριση και οι αδιάκοπες, εξαντλητικές περιοδείες παραλίγο να σβήσουν την δημιουργική τους φλόγα. Ίσως το μόνο για το οποίο θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς την πανδημία, είναι ότι τους προσέφερε την απαραίτητη ανάπαυλα ώστε να μπούνε ξανά στο στούντιο και να μας προσφέρουν έναν ακόμα υπέροχο δίσκο.

Μια άλλη πολυαγαπημένη μπάντα του ελληνικού κοινού, οι Tindersticks, κυκλοφορούν την συλλογή Past Imperfect - The Best of Tindersticks '92 - '21 με τα καλύτερα τραγούδια της εικοσαετούς καριέρας τους, και ο Άγγελος Κλειτσίκας βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Στιούαρτ Στέιπλς από το στούντιο του στο Παρίσι για το πως ακόμα βρίσκουν νέα ηχοτοπία προς εξερεύνηση, την συνεργασία τους με την κινηματογραφίστρια Κλερ Ντενί και την μουσική βιομηχανία.

Παραμένουμε στα πρόσωπα που έχουν αγαπηθεί πολύ στην χώρα μας, με μια συνέντευξη του Blaine Reinninger, ο οποίος αποδεικνύει πως προφανώς και υπάρχει ζωή μετά τους Tuxedomoon. Μάλιστα η ζωή αυτή έχει την έδρα της κάπου στα Εξάρχεια…

Αν ανήκετε σε όσους αγνοούν παντελώς τι θα πει shoegaze ή έχετε απλά ακουστά κάποια «κλασικά» ονόματα όπως οι My Bloody Valentine, οι Slowdive, άντε το πολύ πολύ οι Whirr, η Εύη Χουρσανίδη σας συστήνει την γόνιμη εγχώρια shoegaze σκηνή όπου ξεχωρίζουν οι Sugar For The Pill, Ocean Hope, Royal Arch, Monochromatic Visions, Vagina Lips και Youth Valley.

Οι Fontaines D.C. θεωρούνται πλέον ένα από τα πιο γνωστά εξαγώγιμα προϊόντα της Ιρλανδίας - μετά από το ουίσκι. Στο τεύχος Απριλίου ανοίγουν το The Mix μιλώντας για, τι άλλο; Την Ιρλανδία και το πως η ιστορία και η πολιτική της αποτελεί πηγή έμπνευσης για την μουσική τους.

Τέλος, επειδή δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και η ανθρωπότητα φαίνεται να επιλέγει να ξεχνάει τα δεινά του πολέμου, η συντακτική ομάδα επέλεξε να μας θυμίσει μερικά από τα πλέον εμβληματικά αντιπολεμικά τραγούδια. Ας ελπίσουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να τα ακούμε χωρίς να νιώθουμε το πόσο επίκαιροι είναι οι στίχοι τους.