Το Rolling Stone κατηγορεί το Fox News για κοπτοραπτική σε βίντεο εναντίον του Μπάιντεν

Το Rolling Stone κατηγορεί το Fox News για κοπτοραπτική σε βίντεο εναντίον του Μπάιντεν
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μας θυμίζει καταστάσεις με ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ...

06 Απριλίου 2022

Τι έκανε το Fox News αλλά και άλλα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης; Οπως γράφει το περίφημο αμερικάνικο μουσικό περιοδικό, διαστρέβλωσαν γεγονότα από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο ώστε να φαίνεται ο πρόεδρος Μπάιντεν να περιφέρεται σαν χαμένος. «Δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην παραπλανητική επεξεργασία κάποιων βίντεο του πρώην προέδρου ώστε να φαίνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος είναι ακατάλληλος για το αξίωμα», γράφει το Rolling Stone.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν share δύο βίντεο που έγιναν γρήγορα viral. Το πρώτο δείχνει έναν κάπως μπερδεμένο Μπάιντεν να τριγυρίζει σαν χαμένος στη σκηνή. Το δεύτερο είναι αντίστοιχο, με τον Μπάιντεν να στέκεται παράμερα, σαν φτωχός συγγενής, καθώς ο Ομπάμα χαιρετά κόσμο.

 


Εννοείται πως το Fox News έκανε παιχνίδι με τα συγκεκριμένα βίντεο. «Ο Μπάιντεν δεν ξέρει τι στο καλό κάνει ή, μερικές φορές, πού βρίσκεται», είπε η Lauran Ingraham για το πρώτο βίντεο. Ο Tucker Carlson έπαιξε το δεύτερο, βάζοντας κι ένα γραφικό King Obama.

Τα ίδια έκανε και το Newsmax λέγοντας πως ο Πρόεδρος είναι ακατάλληλος να ασκήσει τα καθήκοντά του και πρέπει να ενεργοποιηθεί η 25η τροποποίηση, η οποία επιτρέπει την απομάκρυνση του προέδρου. «Αυτός είναι ένας χαμένος γέρος. Ηταν η στιγμή που αναζήτησα την 25η Τροπολογία. Ειδικά αν δούμε κι άλλα ανάλογα στοιχεία».

 

Το Fox News, φυσικά, δεν έπαιξε ολόκληρα τα βίντεο. Στο πρώτο ο Μπάιντεν φαίνεται λίγο μπερδεμένος αλλά, όπως βλέπουμε πιο μετά, στην πραγματικότητα ψάχνει την υπουργό Εσωτερικών Deb Haaland, την οποία και ανεβάζει στη σκηνή. Το δεύτερο βίντεο το κόβουν την ώρα που ο Μπάιντεν τραβά τον Ομπάμα για να τον συστήσει σε κάποια καλεσμένη. Ολόκληρα τα βίντεο είναι αποκαλυπτικά (δείτε παρακάτω). 

Ιδιες τακτικές παντού, έτσι; Αλλωστε το Fox News είναι το κανάλι που αποτελεί το τηλεοπτικό ευαγγέλιο πολλών καναλιών σε όλο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα, φυσικά.