Ελάτε να μαντέψουμε σε ποιο κανάλι θα βλέπουμε τι από τη Formula 1

Ελάτε να μαντέψουμε σε ποιο κανάλι θα βλέπουμε τι από τη Formula 1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΕΡΤ αποφάσισε να... παίξει με τα νεύρα των fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

08 Απριλίου 2022

Σε «κυνήγι θησαυρού» μετέτρεψε η δημόσια τηλεόραση τις μεταδόσεις για το φετινό γκραν πρι της Formula 1 στην Αυστραλία. Το οποίο, λόγω της μεγάλης διαφοράς ώρας, έχει την ιδιαιτερότητα να μεταδίδεται ζωντανά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ΕΡΤ, λοιπόν, αποφάσισε να «σπάσει» σε τρία -και όχι δύο, όπως γινόταν μέχρι τώρα- κανάλια τις διαδικασίες του γκραν πρι. Οι Ελεύθερες Δοκιμές 1 και 2 προβλήθηκαν ήδη μέσα από το ERTflix και την ΕΡΤ Sports, ενώ το ίδιο κανάλι θα μεταδώσει αύριο στις 06.00 και τις Ελεύθερες Δοκιμές 3, όπως πάντα. Την ίδια ημέρα, ως συνήθως και πάλι, η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει στις 09.00 τις Κατατακτήριες Δοκιμές.

Το πράγμα όμως περιπλέκεται στην ώρα της ζωντανής προβολής του αγώνα, η οποία θα γίνει στις 08.00. Αυτή, λοιπόν, θα γίνει από την ΕΡΤ1 η οποία δεν θα μεταδώσει την πρωινή της ενημερωτική εκπομπή, το «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». Κι αυτό γιατί η ΕΡΤ2 που κανονικά μεταδίδει τους αγώνες θα παίζει Θεία Λειτουργία, και η ΕΡΤ3 που έχει αναλάβει τα περισσότερα αθλητικά events θα καλύψει τον 16ο διεθνή μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και τον 7ο διεθνή μαραθώνιο Ρόδου. Επιπλέον, ο αγώνας θα προβληθεί και σε μαγνητοσκόπηση πάλι σε άλλο κανάλι, την ΕΡΤ2, στις 15.45.

Πρόκειται, λοιπόν, για το ίδιο «φαινόμενο» που υπήρχε ανέκαθεν στην ΕΡΤ με τις αθλητικές μεταδόσεις, με μόνη εξαίρεση την περίοδο που λειτουργούσε ως αυτόνομο κανάλι η ΕΡΤ Sports, που υποβαθμίστηκε από την τωρινή διοίκηση της δημόσιας τηλεόραση.