Ο Σταύρος Λογαρίδης ήταν ροκ εν ρολ

Ο Σταύρος Λογαρίδης ήταν ροκ εν ρολ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα έφυγε από την ζωή ο Σταύρος Λογαρίδης και εδώ και ώρες ψάχνω να βρω δυο λόγια να γράψω...

14 Απριλίου 2022

Του Ανδρέα Μητρέλη

Να γράψω για το τι σημαίνει για εμένα να φεύγει από την ζωή ένας καλλιτέχνης, που εκτός ότι τον θαύμαζα, είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του.
Με τον Σταύρο συναντηθήκαμε μόνο 3-4 φορές, ενώ μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο. Δεν ήταν και ο πιο εύκολος άνθρωπος, ομολογώ. Δεν ήταν και λίγες οι φορές που έσπασε το στομάχι μου. Ήταν αναποφάσιστος, τελειομανής και άλλαζε συνέχεια γνώμη… από τον ήχο και το μάστερ, μέχρι το εξώφυλλο.
Δεν θα ήταν όμως και πολύ διαφορετικός όταν στα 19 του χρόνια έγραψε το άλμπουμ Ακρίτας!
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς τον έχετε ακούσει, εγώ πάντως όταν τον άκουσα πρώτη φορά έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Έτσι είναι οι ιδιοφυίες…
Δεν θα το βρείτε στο Spotify να το ακούσετε, γιατί μπορεί για εμάς που ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με την μουσική επειδή αγαπάμε την μουσική να το ξέρουμε και να το έχουμε,
οι μεγάλες δισκογραφικές όμως τον Σταύρο τον είχαν ξεχάσει και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το έργο του. Τα μόνο που συνήθως έβρισκες στο ίντερνετ μέχρι σήμερα, ήταν για την δίκη του με τον Vaggelis και ελάχιστα πράγματα για την προσωπική του ζωή.
Αν κάτσετε όμως και σκαλίσετε την μουσική του θα ανακαλύψετε μια σπάνια, χαρισματική φωνή, ένα αστείρευτο μουσικό ταλέντο και μια μεγάλη προσωπικότητα.
Από την συχνότητα των δίσκων του, καταλαβαίνεις ότι μια ζωή πάλευε με δαίμονες. Ο Σταύρος όμως, ήξερα να αγαπάει και αγαπιέται.
Μου μιλούσε για τον Βλάση, τον Παύλο και τον Ντίμη, ιστορίες για το πώς γνώρισε τον Keith Richards στην Μύκονο, τον Bruce Springsteen στην Τήνο, Τον David Bowie στο Λονδίνο. Για την Γλέζου, τον Τουρνά, τον Μήτσο και τον Νταλάρα. Για τότε που η μπάντα του έκανε οντισιόν για την Chrissie Hynde ή τότε που έγραφε δίσκο με τον Vaggelis στο Παρίσι.
Ο Σταύρος Λογαρίδης ήταν ροκ εν ρολ και, όπως μου έλεγε μια φίλη που τον ήξερε καλά: «Ο Σταύρος και έχει ευχαριστηθεί την ζωή του και ξέρει και να την ευχαριστιέται»!!!
Ο Σταύρος Λογαρίδης ήταν ένας και μοναδικός, γιατί ήταν δύσκολο αντιγράψεις και την μουσική του και την ζωή του…