Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και στοχεύει στην ελευθερία του Τύπου

Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και στοχεύει στην ελευθερία του Τύπου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Παραπέμπουν ξαφνικά την Εφ.Συν. σε δίκη, τέσσερα χρόνια μετά την αρχειοθέτηση μίας υπόθεσης!

26 Απριλίου 2022

Του Δημήτρη Τερζή (Εφημερίδα των Συντακτών)

H 8μηνη έρευνα της ΕΦ.ΣΥΝ. για τις επεμβάσεις ΤΑVI που ξεκίνησε απ΄όσα γίνονταν στην καρδιοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε άλλα νοσοκομεία, -αναδεικνύοντας παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας-, επιβεβαιώθηκε περίτρανα από το σχετικό Πόρισμα των Ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.

Ως συνέπεια της έρευνάς μας άλλαξε η σχετική νομοθεσία και ανεστάλη η άδεια σε νοσοκομεία που έκαναν τις σχετικές επεμβάσεις χωρίς να συμβαδίζουν με τη σχετική νομοθεσία.

Για την έρευνά μας δεχθήκαμε αγωγές και μηνύσεις. Ο εισαγγελέας δύο (2) φορές απέρριψε τις μηνύσεις εναντίον μας, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε συκοφαντική δυσφήμηση και πως η εφημερίδα δικαίως ασχολήθηκε με το θέμα καθώς επρόκειτο για ζήτημα δημόσιας υγείας.

Διαφορετική άποψη είχαν οι ανώτεροί του και μας παραπέμπουν τελικά σε δίκη στις 24 Μαΐου. 4 χρόνια μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Το ζήτημα πλέον είναι καθαρά πολιτικό, και στοχεύει στην ελευθερία του Τύπου και στη φίμωση ενοχλητικών αποκαλύψεων με φόντο ανθρώπινες ζωές και πολλά χρήματα.

Η ΕΦ.ΣΥΝ. έχει καταθέσει νέα προσφυγή για ακύρωση της δίκης. Σήμερα στην εφημερίδα αρθρογραφεί επί του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος. Η γνωμοδότησή του είναι case study. Όπως τείνει πλέον να γίνει και το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια ελευθερία που πολύ σωστά γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο ίδιο δισέλιδο βρίσκεται «υπό πολιορκία».

!Η κουμπαριά του μηνυτή μας με τον υπουργό Δικαιοσύνης είναι πιθανόν εντελώς τυχαία σύμπτωση ως προς την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση.