Στο μετοχικό σχήμα του ΑΝΤ1 και του Μακεδονία TV το MBC Group

Στο μετοχικό σχήμα του ΑΝΤ1 και του Μακεδονία TV το MBC Group
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ΕΣΡ ενέκρινε την είσοδο των Σαουδαράβων στα δύο κανάλια.

26 Απριλίου 2022

Και με τη «βούλα» συμμέτοχο στον ΑΝΤ1 και το Μακεδονία TV είναι, πλέον, το MBC Group. Σύμφωνα με τις σχετικές (θετικές) αποφάσεις του ΕΣΡ, μετά από μια σειρά ενδοεταιρικών μεταβιβάσεων που διήρκησαν από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2022, το 100% της Antenna TV Μονοπρόσωπη Α.Ε. και της Μακεδονία TV Μονοπρόσωπη Α.Ε. κατέχει, πλέον, η ιρλανδική Media Capital Partners ICAV η οποία είναι εισηγμένη στο κεντρικό χρηματιστήριο της χώρας, το Euronext Dublin.

Από εκεί και έπειτα, μέσα από μια δαιδαλώδη εταιρική δομή που απαρτίζεται από εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, το 100% της Media Capital Partners ICAV ανήκει στην Antenna Greece BV, η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά 70% στην Antenna Media BV, θυγατρική των αδερφών Κυριακού, και κατά 30% στην MBC Initiatives (BVI) Limited, θυγατρική του MBC Group.

Η τελευταία είναι η εταιρεία που επένδυσε τα ανακοινωθέντα 225 εκατομμύρια ευρώ στον όμιλο Antenna, εκ των οποίων το ποσό των 20 εκατομμυρίων πήγε στην Antenna Greece BV και το ποσό των 205 εκατομμυρίων σε τραπεζικό λογαριασμό στην J.P. Morgan ως μεσεγγυούχο.