«Οι 33 μέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα» με τον Ροβήρο Μανθούλη

«Οι 33 μέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα» με τον Ροβήρο Μανθούλη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα ακόμα εξαιρετικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη στη «Φωνή της Ελλάδας».

27 Απριλίου 2022

Του Θωμά Σίδερη ναι, αυτού που εξώθησαν σε παραίτηση οι ιθύνοντες του Πρώτου Προγράμματος. Πανέξυπνοι.

Το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ της «Αφύλαχτης Διάβασης», στο οποίο συμμετέχει ο κορυφαίος σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αναφέρεται στις 33 μέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 1944. Είναι η τελευταία συνέντευξη του Ροβήρου Μανθούλη και λέει για την προδοτική στάση των Άγγλων, αλλά και πως έζησε ο ίδιος τη μάχη της Αθήνας - ο Στάθης Καλύβας θα φρικάρει στην Οξφόρδη αν ακούσει τυχαία, όπως είχε ακούσει ο Ηλίας Κανέλλης για το τάγμα Αζόφ.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται –σε πρώτη μετάδοση– την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, στις 16:00, από τη «Φωνή της Ελλάδας». Ο «πατέρας» του ντοκιμαντέρ θυμάται όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν την εφηβεία του, αμέσως μετά την Απελευθέρωση. Ο ίδιος, ως παιδί, μετέφερε αντιστασιακά μηνύματα στις γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια της Κατοχής και, αργότερα, ως 15χρονος, είδε όλες τις φάσεις της αγγλικής επέμβασης και έγινε μάρτυρας των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Μάχης της Αθήνας».

_________________________

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ

Στις τηλεοράσεις στην Ελλάδα στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών.

Στη Nova στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών, 7009 / Voice of Greece.

Στο ERTflix.

Ψηφιακά DAB+, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. 

Στα Βραχέα κύματα μεταδίδεται Δευτέρα- Παρασκευή 16:00 – 20:00 στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική).

Δορυφορικά στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat 4,39 ° E

Δορυφορικά στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.

Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου: TuneIn (Global) , MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).

Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.

Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.

Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.

Στην εφαρμογή της ΕΡΤ για κινητά iPhone

Στην εφαρμογή της ΕΡΤ για κινητά Android