Στις καλένδες οι άδειες για τα ραδιόφωνα και τα περιφερειακά κανάλια

Στις καλένδες οι άδειες για τα ραδιόφωνα και τα περιφερειακά κανάλια
Ακολουθήστε μας στο Google news

2,5 χρόνια μετά την τελευταία αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικού μέσου.

27 Απριλίου 2022

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε θριαμβευτικά σήμερα πως η κυβέρνηση ξεκινά διαδικασίες για την κατάρτιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά, στην πραγματικότητα, στέλνει την υπόθεση στις ελληνικές καλένδες. Ουσιαστικά παίζει φουλ καθυστέρηση. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «πρωτοβουλία» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στο συγκεκριμένο ζήτημα που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με «ειδικούς επιστήμονες που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία». Η συνεργασία αυτή, λέει, «κρίνεται αναγκαία λόγω της πολυπλοκότητας, του εξειδικευμένου αντικειμένου και της αναγκαίας ενσωμάτωσης των σύνθετων τεχνικών προαπαιτουμένων». 

Στη συνέχεια (πότε, άραγε;) θα «εκπονηθεί το πλέον άρτιο από ουσιαστικής, νομικής και τεχνικής πλευράς νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής Επικρατείας». 

Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. Περιμένετε. «Πριν την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, θα υπάρξει διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου πηγαίνοντας το θέμα της αδειοδότησης ακόμα πιο μακριά, πιο πίσω. 

Και ύστερα από όλα αυτά, λένε, θα ακολουθήσουν οι άδειες των περιφερειακών καναλιών. Αφού πρώτα τελειώσουν οι ραδιοφωνικές. Ούτε σε τρία τέρμινα.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που δόθηκε άδεια σε οποιοδήποτε ραδιοτηλεοπτικό μέσο ήταν πριν 2,5 χρόνια, στην Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ η τελευταία αδειοδότηση στα ραδιόφωνα έγινε πριν... 20 χρόνια και αφορούσε μόνο σταθμούς της Αθήνας.

Τον περασμένο Οκτώβριο δημοσιεύσαμε μερικές από τις προτάσεις (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) της «Ομάδας Εργασίας» για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίες π.χ. τους χώριζαν σε μόνο τρεις κατηγορίες και με αρκετούς περιορισμούς. Από τότε πέρασαν 8-9 μήνες και δεν έχει γίνει τίποτε. Καταλάβατε; Καταλάβαμε...