Επίσημη παρουσίαση για το βιβλίο «Το Twitter σε ρόλο πέμπτης εξουσίας» της Ζηνοβίας Σαπουνά

Επίσημη παρουσίαση για το βιβλίο «Το Twitter σε ρόλο πέμπτης εξουσίας» της Ζηνοβίας Σαπουνά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άκρως επίκαιρο, από πολλές απόψεις.

08 Μαΐου 2022

Το πρώτο της βιβλίο θα παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό η Ζηνοβία Σαπουνά, η δημοσιογράφος που μετρά χρόνια πορείας στα ερτζιανά, με «θητεία» σε ραδιόφωνα όπως ο Planet 99.5, ο ΣΚΑΪ 100.3, τα Παραπολιτικά 90.1 και το News 24/7 88.6. Την Τετάρτη στις 19.00, στο Cafe στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του «Το Twitter σε ρόλο πέμπτης εξουσίας - Μ.Κ.Δ. vs M.M.E.» από τις εκδόσεις Νησίδες. Ενός άκρως επίκαιρου βιβλίου τόσο λόγω της μεγάλης παρεμβατικότητας των χρηστών του Twitter στην πολιτική και κοινωνική ατζέντα, όσο και λόγω της επικείμενης εξαγοράς του από τον Elon Musk.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, παραγωγός του Πρώτου Προγράμματος 105.8 και επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Αντώνης Μπούγιας, γνωστός στο Twitter ως @ypopto_mousi, ο Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 και συμπαρουσιαστής του «Special Report», ο Πάνος Χαρίτος, πρώην πολεμικός ανταποκριτής και δημοσιογράφος της ΕΡΤ, και η Μαριάννα Ψύλλα, αντιπρύτανις και αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συντονιστής θα είναι ο Πάνος Χαρίτος.

«Σε μία περίοδο που η τηλεοπτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα και, εν γένει, η παραδοσιακή δημοσιογραφία βάλλεται ποικιλοτρόπως και αμφισβητείται για το ρόλο που επιτελεί, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συνολικά, όπως καταδεικνύεται από πρόσφατες έρευνες, αναδύονται ως ειδησεογραφικές διαδικτυακές κοινότητες τις οποίες οι χρήστες παρακολουθούν για να ενημερωθούν. Η εκτίναξη των social media δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον στην ενημέρωση και, φυσικά, νέα δεδομένα για την παραδοσιακή δημοσιογραφία. Πώς διαμορφώνεται η ατζέντα της επικαιρότητας; Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο που θα παρουσιαστεί μία είδηση; Το Twitter μπορεί να πάρει τον ρόλο της πέμπτης εξουσίας στην υπερεξουσία των ΜΜΕ; Πώς οι δημοσιογράφοι αντιλαμβάνονται το twitter και τι σημασία τού αποδίδουν αναφορικά με τη συμβολή του στη δημόσια συζήτηση; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντά το βιβλίο και τα οποία θα συζητηθούν στην παρουσίασή του», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της παρουσίασης.