«Black History Month» στο Τρίτο Πρόγραμμα

«Black History Month» στο Τρίτο Πρόγραμμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα διαδικτυακή μετάδοση στο internet και στα social media.

31 Μαΐου 2022

Στη διεθνή δράση «Black History Month» συμμετέχει για πρώτη φορά το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΤ προσφέροντας στους ακροατές μια πολυμεσική ζωντανή δράση του συλλογικού έργου σε εξέλιξη «the AfroGreeks» με την ομάδα Documatism, τον κινηματογραφιστή Μενέλαο Καραμαγγιώλη και το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης «ANASA».

Στήνουν μια ειδική ραδιοφωνική εκπομπή με τους Έλληνες Δεύτερης Γενιάς και Αφρικανικής καταγωγής. Σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου στις 17:00, στο στούντιο D της ΕΡΤ, ο ηθοποιός και μουσικός Μιχάλης Αφολάνιο με την ανθρωπολόγο Γκρέις Νουόκε οργανώνουν μια ραδιοφωνική αφήγηση που εγκαινιάζει τον ετήσιο εορτασμό της μαύρης ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από άγνωστες και ενθαρρυντικές ιστορίες ηρώων Αφρικανικής καταγωγής. Τη μουσική επιμέλεια της εκπομπής έχει ο Mc Yinka.

Ομάδα Αφροελλήνων, ηρώων του έργου «the AfroGreeks», θα κάνουν ερωτήσεις από το studio μαζί με τους διαδικτυακούς ακροατές εξασφαλίζοντας τη δημιουργική εμπλοκή των ακροατών που θα συμμετέχουν ενεργά κι -ίσως ανατρεπτικά- στη δημιουργία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Παρακολουθήστε την ηχογράφηση της δράσης από την κεντρική σελίδα της ΕΡΤ και τα social media του Τρίτου Προγράμματος και στείλτε τις δικές σας ερωτήσεις.

--) Τo Black History Month είναι μια διεθνής δράση με μεγάλη απήχηση και σημαντικό κοινωνικό όφελος που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες για να τιμηθεί η μαύρη ιστορία, και τα επιτεύγματα ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής.
Το συλλογικό έργο σε εξέλιξη «the AfroGreeks» ετοιμάζεται από τους ίδιους τους ήρωές του, την ομάδα Døcumatism και τον κινηματογραφιστή Μενέλαο Καραμαγγιώλη και έχει πρωταγωνιστές 200 Αφρο-Έλληνες (ως τώρα) που πρωταγωνιστούν σε μια εγκατάσταση βίντεο, ζωντανές εκδηλώσεις & ένα αρχείο - εργαστήριο της Αφρικανικής Διασποράς στην Ελλάδα.