Το Δεύτερο Πρόγραμμα και το Kosmos για το Athens Pride

Το Δεύτερο Πρόγραμμα και το Kosmos για το Athens Pride
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Σάββατο 18 Ιουνίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Περηφάνιας 2022.

17 Ιουνίου 2022

Δεύτερο Πρόγραμμα

Στις 10:00, στην εκπομπή #NaMaste με την Ιωάννα Νιαώτη, μαθαίνουμε για την ιστορία του Pride, για τις κρυμμένες ζωές των ΛΟΑΤΚΙ της τέχνης και του πολιτισμού, για τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και την Colour Youth, για τα τοξικά στερεότυπα και την εκπαίδευση στο σχολείο από την εκπαιδευτικό και σχολική σύμβουλο Μαργαρίτα Γερούκη.
Επίσης, ακούμε για τους όρους που μπορούν να διαμορφώσουν τη νέα πραγματικότητα από την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου και για τις αλλαγές που μας πηγαίνουν μπροστά, από τη συγγραφέα θεατρικών έργων Νίνα Ράπη.

Στις 12:00, ο Κώστας Φασουλάς μιλάει για την άνευ όρων αγάπη μέσα από τα τραγούδια. Πώς αυτά αφηγούνται την ελευθερία των επιλογών, τον σεβασμό στο διαφορετικό, τη συμπόρευση των ανθρώπων.

Kosmos 93,6

Η Γιώτα Κοτσέτα, παρουσιάζει στις 10:00 ένα αφιέρωμα, με τραγούδια και αποσπάσματα απ’ αυτόν τον κόσμο που (ακόμη) αρνείται τη διαφορετικότητα. Μουσικές και τραγούδια για τον αγώνα και για την μοναξιά, για το μαζικό κίνημα και για τις ατομικές επιλογές, γραμμένα από καλλιτέχνες που είτε έζησαν τον αποκλεισμό είτε εξέφρασαν ανοικτά ή υπαινικτικά την επιθυμία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για σεβασμό, θεσμική και κοινωνική προστασία, ισότητα.