«Θανάση, κλείσε το, γιατί Μακονομάχος και Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, δεν γίνεται»

«Θανάση, κλείσε το, γιατί Μακονομάχος και Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, δεν γίνεται»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χθες παραλίγο να τσακωθώ άσχημα στο Ηρώδειο με έναν τύπο που καθόταν ακριβώς από πίσω μου.

19 Ιουνίου 2022

 

Του Αντώνη Μποσκοϊτη

Συνέχεια έβριζε τον Τσίπρα, τον οποίο είχαμε στο οπτικό μας πεδίο. Βασικά, όχι γιατί έβριζε τον Τσίπρα -ας έβριζε όποιον ήθελε- αλλά γιατί δεν μας άφηνε να ακούσουμε τα τραγούδια και όλη την ώρα έκλαιγε για τη... Μακεδονία μας που πουλήθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υμνούσε τον... μορφωμένο Μητσοτάκη. Η φίλη του να του λέει: «Σταμάτα, Θανάση, δεν πρόλαβε να κάνει δουλειά ο Αλέξης» και μετά «Θανάση, να το προσέξεις που πήγες στο άλλο άκρο» και πάλι «Θανάση, αυτοί τουλάχιστον ήταν πιο ανθρώπινοι».

Οπότε γυρνάω εγώ και λέω του άλλου Θανάση, του Λάλα, και στην παρέα μας: «Για ακούστε ρε κάτι μαλάκες που τους έχουμε και στο σβέρκο μας», όπου η φίλη του συνέχισε ψιθυριστά, «Καλά λέει, Θανάση, ο άνθρωπος, τους ζαλίσαμε». Μα όταν ο Νταλάρας τραγουδούσε το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» κι αυτός σιγόνταρε, πετάχτηκα και του είπα «Θανάση, κλεισ' το, γιατί Μακονομάχος και Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, δεν γίνεται, αν δηλαδή ξέρεις τι λέει το τραγούδι, που μάλλον δεν ξέρεις».

Μούγκα ο Θανάσης κι έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε την υπόλοιπη συναυλία. Ο Δημήτρης Βραχνός του Μελωδία καθόταν παραδίπλα μου και σαν να τον είδα να γελάει, αφού μάλλον παρακολούθησε τη μικρή διένεξη.

Από το facebook του Αντώνη