Κατάντησε κωμωδία πλέον με τον ΛΕΞ

Κατάντησε κωμωδία πλέον με τον ΛΕΞ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εγινε πρωτοσέλιδο ακόμα και στην ΕΣΤΙΑ.

05 Ιουλίου 2022

Και ξαφνικά, όλοι άρχισαν να μιλούν για τον ΛΕΞ. Κάποιοι που μέχρι χθες δεν είχαν ακούσει καν το όνομά του. Και καλά αυτό, δεν ήταν υποχρεωμένοι να τον γνωρίζουν. Δεν είναι όμως κάπως τραβηγμένο να βγαίνουν μετά και να κάνουν αναλύσεις;

Παράδειγμα το Liberal. Γράφει ας πούμε ο Μινάς Στυλιανού: «Δεν παρακολουθούσα ποτέ τις εξελίξεις στην- εγχώρια και διεθνή- hip hop και rap σκηνή. Ωστόσο, όταν ένας καθόλου προβεβλημένος από τα Μ.Μ.Ε. (δεν το επιδιώκει και ο ίδιος από ό,τι έχω καταλάβει) 37χρονος Έλληνας ράπερ καταφέρνει κάνοντας συναυλίες να γεμίζει μεγάλους χώρους (Θέατρο Πέτρας 2019: 10-15.000 άτομα και γήπεδο Πανιωνίου, Νέα Σμύρνη, χθες το βράδυ: 20-25.000 άτομα) προφανώς και κάτι έχει να πει, κάποιες ερμηνείες του για την εποχή που ζούμε φαίνεται πως εκφράζουν σημαντική μερίδα ανθρώπων».

Οπως και η Δέσποινα Λημνιωτάκη: «Σήμερα έμαθα τον Λεξ, εντελώς υπαρξιακοί στίχοι, έμφαση στο πώς θα τα καταφέρεις με τα χεράκια σου». Τέλειο.

Κορυφαία φυσικά η ΕΣΤΙΑ που έκανε τον ΛΕΞ πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία» (ποιος αλήθεια αποδοκίμασε τη δημοκρατία;).
Και γράφει η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα: «Με το συμβολικό όνομα Λεξ ένας ερμηνευτής της χιπ χοπ κινητοποιεί τα πλήθη. Πως ένας ράπερ με στίχους για τις αφραγκίες κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 νέους στη Νέα Σμύρνη όταν ένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει με το ζόρι 2.000 οπαδούς του. Τι μας διαφεύγει».

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πάντως ότι ο Μανόλης Κοττάκης που υπογράφει την ανάλυση άρπαξε την ευκαιρία να κάνει πολιτική πάνω στο θέμα. Ενώ άλλοι...

Ρε μπας όμως; Ρε λέτε το «συμβολικό όνομα ΛΕΞ» να βγαίνει από το Μέγας Α-ΛΕΞ-ανδρος και να θέλει να μας πει, υποσυνείδητα, ότι η Μακεδονία είναι μία και μόνο ελληνική;

update

Σημειωτέον, ο αδελφός του Μανώλη Κοττάκη, ο Δημήτρης, είναι ένας παλιός μουσικός της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής, ο Evnus (φωτό από www.hiphop.gr).