Την έπεσαν χωρίς λόγο στον Σωκράτη Μάλαμα

Την έπεσαν χωρίς λόγο στον Σωκράτη Μάλαμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν βγάζεις άκρη με τα social media μερικές φορές.

26 Ιουλίου 2022

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αφορμή ένα διπλό πανό που ανέβηκε σε συναυλία του στο Ρέθυμνο («Βιαστής Είναι» και «Δηκεοσήνι» δηλαδή Δικαιοσύνη - το γράφουν ανορθόγραφα γιατί έτσι το έγραψε η οικογένεια του Σαμπάνη, του Ρομά που σκότωσε η Ελληνική Αστυνομία), τα γνωστά πανό που ανεβαίνουν σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για τον Λιγνάδη.

Το είδε και ο Σωκράτης και είπε κατά λέξη, ανάμεσα σε δύο τραγούδια, τα εξής:
«Ανέβασαν τα παιδιά ένα πανό, συμφωνούμε, προσέξτε λίγο την ορθογραφία σας, συμφωνούμε. Αυτό δηλώνει τώρα ότι η κουλτούρα, η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική, παίζουν λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και την πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες. Κάπως έτσι. Μ' αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα αλλά δεν θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας. Κατεβάστε το και μετά ανεβάστε το πάλι να μην το βλέπω, αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ. Το ξέρουμε αυτό, το γνωρίζουμε και συμφωνούμε απολύτως».

Τέσσερις φορές είπε συμφωνούμε ο άνθρωπος. Και χειροκροτήθηκε από το κοινό που ήταν εκεί. Αλλά στα social media του καναπέ έχουν πέσει να τον φάνε. Για κάτι στο οποίο δεν υπάρχει ούτε μία λέξη που να μπορεί να παρερμηνευτεί. Απίστευτο, έτσι;  Εν τω μεταξύ σε όλες τις παραστάσεις που ανεβαίνουν τα πανό, αυτό γίνεται για λίγα λεπτά και μετά κατεβαίνουν. 

«Θλίψη. Αλλά τουλάχιστον ξεχωρίζει μέσα από κάτι τέτοια τέτοια το φως από το σκοτάδι και εμείς συνεχίζουμε να διαλέγουμε την σωστή πλευρά» έγραψε κάποια θεωρώντας πως ο Μάλαμας είναι σκοτάδι. Τι άλλο θα ακούσουμε...

Εδώ τον κατηγορούν επειδή δεν ήξερε γιατί γράφεται ανορθόγραφα η δικαιοσύνη! Τρικυμία εν κρανίω...