Η πρωινή ζώνη των καναλιών για τη σεζόν 2022-2023 (συνεχή updates)

Η πρωινή ζώνη των καναλιών για τη σεζόν 2022-2023 (συνεχή updates)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα πρόσωπα και οι εκπομπές που θα απαρτίζουν τον ανταγωνισμό.

08 Αυγούστου 2022

Η τηλεοπτική «μεταγραφική» περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα κανάλια να έχουν ήδη ανακοινώσει αρκετά ονόματα τόσο για τον ενημερωτικό όσο και για τον ψυχαγωγικό τομέα τους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής παρουσιάζεται στην πρωινή ζώνη, η οποία σε σημαντικό βαθμό θα είναι διαφορετική σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ας δούμε την εικόνα που υπάρχει έως τώρα σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό:

ALPHA

Σε επίπεδο εκπομπών και παρουσιαστών το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς δεν έχει ανακοινώσει κάποια αλλαγή. Το «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή και το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Νίκου Μάνεση πήγαν πολύ καλά σε νούμερα την περασμένη σεζόν, ενώ το «Super Κατερίνα» της Κατερίνας Καινούργιου κινήθηκε μεν σε χαμηλότερα επίπεδα αλλά ήταν ανταγωνιστικό.

ΑΝΤ1

Στο καθημερινό πρόγραμμα η Μαρία Αναστασοπούλου, ως «μεταγραφή» από τον ΣΚΑΪ, θα συμπαρουσιάζει το «Καλημέρα Ελλάδα» μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη. Δεδομένη είναι η αποχώρηση της Φαίης Σκορδά μετά από 9 χρόνια, που ακολούθησε την αντίστροφη «διαδρομή», με τον ΑΝΤ1 να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τη σύνθεση του νέου του ψυχαγωγικού πρωινού. Στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα είναι γεγονός η επιστροφή της Φαίης Μαυραγάνη, η οποία «μετακόμισε» από το Open.

ΕΡΤ1

Στο πρώτο κανάλι της ΕΡΤ έχει ήδη ξεκαθαρίσει το τοπίο στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμά της. Την αρχή θα κάνει ο Δημήτρης Κοτταρίδης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στον αέρα, από τις 6 έως τις 10, και στη συνέχεια θα πάρουν τη «σκυτάλη» ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου και η Ζωή Κρονάκη, από τις 10 έως τις 12. Όσο για το καθημερινό πρόγραμμα, είναι σίγουρο ωστόσο ότι στην πολύ πρωινή ζώνη θα μετακομίσουν η Χριστίνα Βίδου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

MEGA

Στο καθημερινό πρόγραμμα συνεχίζουν κανονικά η «Κοινωνία Ώρα Mega, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, και το «Mega Καλημέρα» της Ελεονώρας Μελέτη. Η μόνη αλλαγή που έχει ανακοινωθεί, μέχρι στιγμής, είναι η είσοδος της Άννα Ζηρδέλη στην ψυχαγωγική εκπομπή του Mega, η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο δυναμικό του Alpha και του «Super Κατερίνα», και θα αντικαταστήσει στο πάνελ την Φλορίντα Πετρουτσέλι.

OPEN

4 «μεταγραφές» έχουν ανακοινωθεί από το «ανοιχτό κανάλι» για το καθημερινό του πρόγραμμα. Ο Δημήτρης Καμπουράκης από τον ΣΚΑΪ με τον Παναγιώτη Στάθη από τον ΑΝΤ1 θα είναι οι νέοι παρουσιαστές της «Ώρας Ελλάδος», και ο Μάνος Νιφλής του Real 97.8 με τη Χρύσα Φώσκολου από τον ΑΝΤ1 θα παρουσιάζουν τη νέα εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία». Στην ψυχαγωγία παραμένει το «Ποιος είναι πρωινιάτικα», με την Μπέττυ Μαγγίρα να ανανεώνει το συμβόλαιό της με το κανάλι. Στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα το κενό της Φαίης Μαυραγάνη που μετακινήθηκε στον ΑΝΤ1, θα αναπληρώσουν ο Γιώργος Σιαδήμας και η Ευλαμπία Ρέβη με την εκπομπή «Τώρα Μαζί».

ΣΚΑΪ

Στο ίδιο μήκος κύματος και το κανάλι του Νέου Φαλήρου, ανακοινώνοντας πληθώρα αλλαγών. Στο καθημερινό πρόγραμμα το «Σήμερα» θα έχει στο εξής τρεις παρουσιαστές, τον Δημήτρη Οικονόμου, τον Άκη Παυλόπουλο ως «μεταγραφή» από το Open και τη Ντόρα Κουτροκόη ως «μεταγραφή» από τον ΑΝΤ1, για να καλύψουν το κενό της Μαρίας Αναστασοπούλου που «ανηφόρισε» προς το κανάλι του Αμαρουσίου. Επιπλέον, ο ΣΚΑΪ αποκτά και πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή, με την έλευση της Φαίης Σκορδά από τον ΑΝΤ1. Στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα ο Γιάννης Πιτταράς από την ΕΡΤ1 και ο Γιώργος Γρηγοριάδης από τον Alpha, θα είναι εκείνοι που θα ακολουθούν μετά τον Γιώργο Αυτιά, που θα συνεχίσει για μια ακόμη σεζόν.

STAR

Αλλαγές μόνο σε επίπεδο προσώπων στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, καθώς η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου θα είναι οι νέοι παρουσιαστές του «Breakfast@Star», αντικαθιστώντας τον Γιώργο Καρτελιά και την Ελίνα Παπίλα.