Θρύλοι που δεν είχαν ποτέ Νο 1 Single επιτυχία

Θρύλοι που δεν είχαν ποτέ Νο 1 Single επιτυχία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι ακόμα πιο εκπληκτικό αν αναλογιστεί κανείς την επιτυχία που είχαν στο χώρο της μουσικής....

30 Αυγούστου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά (ροκ ραδιοφωνικός παραγωγός)

AC/DC
Σε βάθος χρόνου, οι AC/DC είναι μια κολοσσιαία μηχανή πωλήσεων με περισσότερα από 200 εκατομμύρια πωληθέντα άλμπουμ. Ωστόσο, το single τους με το υψηλότερο chart στις ΗΠΑ είναι το "Moneytalks" του 1990 - το οποίο έμεινε στο Νο. 23.

Bad Company
Οι Bad Company κυκλοφόρησαν έξι Top 20 τραγούδια μεταξύ 1974-90, αλλά κανένα δεν ανέβηκε ποτέ ψηλότερα στο Billboard Hot 100 από το πρώτο τους single: το Νο. 5 hit "Can't Get Enough".

Black Sabbath
Οι Black Sabbath σημείωσαν μια επιτυχία Νο. 4 στη γενέτειρά τους, το Ηνωμένο Βασίλειο, με το "Paranoid" του 1970, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεπεράσουν το Νο. 52 της καριέρας τους με το "Iron Man" του 1971 στο Billboard Hot 100 chart.

Bruce Springsteen
Ο Bruce Springsteen έχει γράψει ένα Νο. 1 single ("Blinded by the Light" από τους Manfred Mann's Earth Band), αλλά ποτέ δεν είχε το δικό του. Το "Dancing in the Dark" πέρασε τέσσερις εβδομάδες στο Νο. 2 το 1984, πίσω από το "The Reflex" των Duran Duran και στη συνέχεια το "When Doves Cry" του Prince.

The Clash
Ένα μείγμα punk, reggae, ska και rockabilly χάρισε τελικά στους Clash διπλά πλατινένιες πωλήσεις δίσκων στις ΗΠΑ. Αλλά το "Rock the Casbah", το μεγαλύτερο single τους στο Billboard Hot 100, έφτασε μόνο στο Νο. 8.

Creedence Clearwater Revival
Οι Creedence έφτασαν στη δεύτερη θέση πέντε συνεχόμενες φορές μεταξύ Μαρτίου 1969 και Οκτωβρίου 1970, σημειώνοντας επιτυχίες στο Νο. 2 με τα "Proud Mary", "Bad Moon Rising", "Green River", "Travelin' Band / Who'll Stop the Rain" και "Lookin' Out My Back Door" / "Long as I Can See the Light".

Bob Dylan
Ο Bob Dylan δεν έχει κάνει ποτέ ένα Νο. 1 single, αλλά έφτασε κοντά στο να το πετύχει δύο φορές στα μέσα της δεκαετίας του '60. Το "Like a Rolling Stone" και το "Rainy Day Women #12 & 35" έφτασαν και τα δύο στο Νο. 2.

Crosby Stills and Nash
Ακόμα και αν προσθέσετε τον περιστασιακό συνεργάτη Neil Young, οι CSN δεν έχουν φτάσει ποτέ πιο κοντά από το Νο. 7 hit "Just a Song Before I Go" του 1977. Στην πορεία σημείωσαν άλλα επτά Top 30 singles.

Deep Purple
Οι Deep Purple έφτασαν στο Νο. 4 τόσο με το "Hush" του 1968 όσο και με το "Smoke on the Water" του 1973, αλλά είχαν μόνο ένα ακόμη Top 40 single στις ΗΠΑ, το "Kentucky Woman", το οποίο έφτασε στο Νο. 38 το 1968.

Electric Light Orchestra
Οι Electric Light Orchestra κυκλοφόρησαν 15 Top 20 επιτυχίες μεταξύ 1974-86, αποτελώντας ραδιοφωνικές σταθερές για μια ολόκληρη γενιά. Ωστόσο, ποτέ δεν έφτασαν ψηλότερα από το Νο. 4, με το "Don't Bring Me Down" του 1979.

Grateful Dead
Το πανταχού παρόν "Touch of Grey" τερμάτισε στο κορυφαίο νούμερο 9 της καριέρας του το 1987. Πριν από αυτό, οι Grateful Dead δεν είχαν φτάσει ποτέ ψηλότερα από το Νο. 64, με το "Truckin'" του 1970.

Green Day
Το "When I Come Around" δεν μπήκε ποτέ στα charts του Billboard Hot 100 το 1995. Ούτε και το "Good Riddance (Time of Your Life)" του 1997. Οι Green Day πλησίασαν περισσότερο με το "Boulevard of Broken Dreams", μια επιτυχία στο Νο. 2 το 2004.

Don Henley
Ο Don Henley έχει έξι Top 10 σόλο επιτυχίες, αλλά η καλύτερη θέση του ήταν στο Νο. 2. Το "Sometimes Love Just Ain't Enough", μια συνεργασία με την Patty Smith, παρέμεινε έξι εβδομάδες κολλημένο πίσω από το "End of the Road" των Boyz II Men το 1992.

Jefferson Airplane / Jefferson Starship
Το κοντινότερο που κατάφεραν οι Jefferson Airplane ήταν το Νο. 5 hit "Somebody to Love" από το 1967- οι Jefferson Starship έφτασαν στο Νο. 3 με το "Miracles" του 1975. Αλλά οι Starship - οι ποπ-κλίνοντες απόγονοι αυτών των συγκροτημάτων - σημείωσαν μια τριάδα επιτυχιών στα charts τη δεκαετία του '80.

Jimi Hendrix
Ο Jimi Hendrix καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο ανθεκτικούς θρύλους της ροκ με μόλις τρία άλμπουμ. Ωστόσο, ποτέ δεν πλησίασε το Νο. 1 single στο Billboard Hot 100. Η τιτάνια διασκευή του στο "All Along The Watchtower" του Bob Dylan έφτασε μόνο στο Νο. 20 το 1968.

Journey
Μπορεί να νομίζετε ότι το "Don't Stop Believin'" τα κατάφερε. Ή, ίσως το "Who's Crying Now". Σίγουρα, το "Open Arms", σωστά; Το τελευταίο έφτασε στο Νο. 2, το καλύτερο πλασάρισμα των Journey στο Billboard Hot 100.

Judas Priest
Φαντάζομαι ότι δύσκολα θα το πιστέψετε αν σας πω ότι το "Breaking the Law" του 1980 δεν ήταν επιτυχία - αν και στην πραγματικότητα δεν μπήκε στο Billboard Hot 100. Κατά κάποιο τρόπο, το "You've Got Another Thing Comin'" του 1982 είναι η μοναδική είσοδος των Judas Priest, και έμεινε στο Νο. 67.

Kansas
Τα "Carry On Wayward Son", "Play the Game Tonight" και "All I Wanted" έφτασαν όλα στο Top 20, ενώ το "Point of Know Return" είναι το αγαπημένο του ραδιοφώνου. Αλλά οι Kansas έφτασαν στο απόγειό τους με το "Dust in the Wind" του 1978, το οποίο ανέβηκε στο Νο. 6.

The Kinks
Κλασικά τραγούδια όπως το "You Really Got Me" και το "All Day and All of the Night" ξεπεράστηκαν από το "Tired of Waiting for You" του 1965 και το "Come Dancing" του 1983, ένα ζευγάρι επιτυχιών με κορυφή τους το Νο. 6 που αποτελούν τα καλύτερα της καριέρας των Kinks.

Kiss
Οι Kiss έχουν εννέα Top 10 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου Νο. 2 hit του 2009 "Sonic Boom". Πάνω στο chart των singles, ωστόσο, δεν έφτασαν ποτέ ψηλότερα από το Νο. 7, με το "Beth" του 1976.

Led Zeppelin
Οι Led Zeppelin είχαν τέσσερις συμμετοχές στο Top 20, και άλλη μία που μόλις που έχασε το Νο. 21. Η υψηλότερη επιτυχία τους στο Billboard Hot 100 ήταν το "Whole Lotta Love", το οποίο έφτασε στο Νο. 4 το 1969. Το κοντινότερο που πέτυχαν ποτέ οι Robert Plant και Jimmy Page ως σόλο καλλιτέχνες ήταν η επιτυχία "Sea of Love" στο Νο. 3 του 1984 με τους Honeydrippers.

Lynyryd Skynyrd
Δεν θα το καταλάβαινες ακούγοντας το ραδιόφωνο, αλλά το "Sweet Home Alabama" ήταν μόνο μια επιτυχία Νο. 8. Και το "Free Bird" μετά βίας έσπασε το φράγμα του Top 20.

Metallica
Το "Until It Sleeps" των Metallica έφτασε στο Νο. 10 το 1996, ενώ το "Enter Sandman" - αν και παραμένει ένα αιώνιο τραγούδι που δημιουργεί χάος όταν παίζεται στις συναυλίες τους - πέντε χρόνια νωρίτερα τερμάτισε μόλις στο Νο. 16.

The Moody Blues
Το "Go Now", με το μελλοντικό μέλος των Wings Denny Lane στα φωνητικά, έφτασε στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά το πιο κοντινό που έφτασαν ποτέ οι Moody Blues στο Billboard Hot 100 ήταν το Νο. 2, μετά την επανέκδοση του "Nights in White Satin" του 1967 το 1972.

Nirvana
Το "Nevermind" έφτασε στην κορυφή των άλμπουμ chart, αντικαθιστώντας τον Michael Jackson, αλλά το χαρακτηριστικό single των Nirvana "Smells Like Teen Spirit" σταμάτησε στο Νο. 6 τον Δεκέμβριο του 1991.

Ozzy Osbourne
Ο Ozzy Osbourne δεν σημειωσε ποτέ επιτυχία στα charts μακριά από τους Black Sabbath. Η πιο κοντινή του επιτυχία ήταν με το "Mama, I'm Coming Home" του 1992, το οποίο ήταν στο Νο. 28 του Billboard Hot 100.

Pearl Jam
Με κάποιο τρόπο, κανένα από τα τραγούδια που έκαναν καριέρα οι Pearl Jam - "Alive", "Even Flow" και "Jeremy" - δεν έφτασε ψηλότερα από το Νο. 79. Το καλύτερο τραγούδι τους ήταν το Νο. 2 φιλανθρωπικό single "Last Kiss" από το 1999.

Pat Benatar
Σίγουρα το "Love Is a Battlefield" βρίσκεται στην κορυφή του chart, σωστά; Ή το "We Belong"; Στην πραγματικότητα, ήταν συνεχόμενες επιτυχίες στο Νο. 5. Η Pat Benatar κατέληξε με τέσσερα Top 10, αλλά ποτέ με Νο. 1.

Ramones
Το κοντινότερο που έφτασαν ποτέ στην κορυφή αυτοί οι αγαπημένοι της κριτικών ήταν το "Rockaway Beach", το οποίο έμεινε στο Νο. 66 του Billboard Hot 100.

Red Hot Chili Peppers
Έχουν φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται, σημειώνοντας τρεις επιτυχίες στο Νο. 2 του Billboard Hot 100 με τα "By the Way", "Dani California" και "Under the Bridge" - το τελευταίο από τα οποία, παρεμπιπτόντως, στερήθηκε την κορυφή από το "Jump" του Kriss Kross.

R.E.M.
Οι R.E.M. είχαν τέσσερα Top 10 singles μεταξύ 1987-91, καθώς μεταπήδησαν σε καθεστώς major-label. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το "Losing My Religion", το οποίο έφτασε στο Νο. 4 το 1991.

Rush
Παρόλο που είχαν δύο άλμπουμ στο Νο. 2 όλα αυτά τα χρόνια, οι Rush δεν είχαν ποτέ τραγούδι που να ανέβηκε ψηλότερα από το "New World Man" του 1982, το οποίο έμεινε στο Νο. 21 στις ΗΠΑ.

Steely Dan
Πέντε singles έφτασαν στο Νο. 11 ή ψηλότερα στην πρώιμη ακμή των Steely Dan την δεκαετία του '70. Το τραγούδι που τερμάτισε καλύτερα στο Billboard Hot 100 ήταν η επιτυχία τους στο Νο. 4 του 1974 "Rikki Don't Lose That Number".

Sting
Ο Sting έχει συνεργαστεί με τους Police και σε ντουέτο με τον Bryan Adams και τον Rod Stewart. Όμως το σόλο τραγούδι του με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν το "If You Love Somebody Set Them Free" του 1985, το οποίο έφτασε στο Νο. 3.

Supertramp
Οι Supertramp έβαλαν μισή ντουζίνα τραγούδια στο Top 15 μεταξύ 1977-82, αλλά κανένα δεν έφτασε ψηλότερα από το Νο. 6 της επιτυχίας "The Logical Song" το 1979.

Talking Heads
Η επιτυχία "Burning Down the House" στο Νο. 9 του Billboard Hot 100 αποτέλεσε βασικό κομμάτι του MTV στις αρχές της δεκαετίας του '80 και είναι το τραγούδι των Talking Heads με το υψηλότερο chart.

Tom Petty
Ο Petty σημείωσε μια σειρά από Νο. 1 τραγούδια στο ροκ chart του Billboard - 10, για την ακρίβεια - αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει πιο κοντά από το Νο. 7 (με το "Free Fallin'" του 1989) στο Billboard Hot 100. Το "Stop Draggin' My Heart Around", το ντουέτο του 1981 με τη Stevie Nicks, έφτασε στο Νο. 3.

Van Morrison
Το "Brown Eyed Girl" και το "Domino" παραμένουν σταθερά παρόντα στο ραδιόφωνο, αλλά κανένα από τα δύο δεν κατάφερε να φτάσει ψηλότερα από το καλύτερο νούμερο 9 της καριέρας του Van Morrison στο Billboard Hot 100.

The Who
Είχαν δύο άλμπουμ Νο. 2, αλλά κανένα single των Who δεν τα πήγε καλύτερα από το "I Can See for Miles" του 1967, το οποίο τερμάτισε στο Νο. 9.

Yardbirds
Το "For Your Love", το νούμερο 6 ποπ τραγούδι που έδιωξε τον Eric Clapton που αγαπούσε τα μπλουζ από τους Yardbirds, κατέληξε να γίνει το καλύτερο single τους στο Billboard Hot 100.