Αποσύρεται (προς το παρόν) από τα FM ο Over 104.9

Αποσύρεται (προς το παρόν) από τα FM ο Over 104.9
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δηλώνοντας, ωστόσο, ότι δεν «παραδίδει τα όπλα».

04 Σεπτεμβρίου 2022

Ένα αθλητικό ραδιόφωνο λιγότερο φαίνεται πως θα έχουν τα FM της Αθήνας. Μέσα από ένα εκτενές κείμενο που ανέβασε στα social media, ο Over 104.9 γνωστοποίησε ότι λόγω της καθυστέρησης στο θέμα της απόκτησης Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας, και των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της, δεν είναι βιώσιμη πια η εκπομπή του στα ερτζιανά και ότι θα επικεντρωθεί στο διαδίκτυο.

Στο κείμενό του, ο ραδιοσταθμός θεωρεί ως βασικούς υπαίτιους για τη μη νομιμοποίησή του την κυβέρνηση και το ΕΣΡ, ωστόσο κλείνοντας ανέφερε ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για να κερδίσει πίσω την συχνότητά του, αναμένοντας την σχετική απόφαση του ΣτΕ.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ.

Σε λίγες ημέρες (15 Σεπτεμβρίου 2020) συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο Over FM βγήκε στον αέρα. Δύο χρόνια τώρα παλεύουμε χωρίς καμία οικονομική (εκτός από κάποιους καλούς φίλους) κι επιχειρηματική στήριξη να επιβιώσουμε. Το μέγα λάθος που κάναμε είναι ότι πιστέψαμε ότι στο ελεγχόμενο τοπίο των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας, υπάρχει χώρος για ανεξάρτητες φωνές, που δεν στοιχίζονται πίσω από κάποιο επιχειρηματικό συμφέρον.

Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ήρθαν να μας διαψεύσουν οικτρά και να τιμωρήσουν την αφέλειά μας. Η υπόθεσή μας έφτασε μέχρι τη Βουλή. Η τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με την οποία θα λυνόταν το πρόβλημα, σκόνταψε στην άρνηση της κυβέρνησης. Έγινε φανερό ότι δεν υπήρχε χώρος για… φτωχοδιάβολους στα FM, όταν πέντε – έξι επιχειρηματίες έχουν στην κατοχή τους πάνω από εικοσιπέντε (25) συχνότητες.

Η προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά -όπως μας λένε- η απόφαση μπορεί να βγει και μετά από δύο – τρία χρόνια. Μας οδήγησαν, λοιπόν, σε οικονομικό πνιγμό και δυσβάστακτα για τις αδύναμες πλάτες μας χρέη.

Η προσπάθεια έφτασε μέχρι εδώ, χάρη στην υπομονή και το πείσμα των εργαζομένων, που πίστεψαν στο εγχείρημα και στην ουσία το χρηματοδότησαν. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Εμείς το ξεπεράσαμε.

Τώρα η μόνη (βιώσιμη) λύση είναι να συνεχίσουμε διαδικτυακά, περιορίζοντας δραστικά το κόστος κι αναπτύσσοντας (κατά το δυνατό) νέες δραστηριότητες (site, web tv, κτλ.). Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουμε ζωντανοί και να μπορέσουμε σε βάθος χρόνου να εξοφλήσουμε τα χρέη που δημιουργήσαμε, ρυθμίζοντάς τα. Για όλα αυτά θα υπάρχει ενημέρωση.

Αντιλαμβανόμαστε πως για κάποιους από εσάς, που ζείτε στην Αθήνα, είναι ένα επιπρόσθετο βάρος, σε δύσκολη εποχή. Τα… δεδομένα δεν είναι ατελείωτα. Ελπίζουμε ότι θα σταθείτε δίπλα μας. Έτσι κι αλλιώς τον τελευταίο καιρό μας ακούγατε μόνο διαδικτυακά. Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη. Την έχουμε ανάγκη και για τη συνέχεια.

Δεν απεμπολούμε τον αγώνα για τη δικαίωση, αν κι όταν αποφασίσει το ΣτΕ. Δεν εγκαταλείπουμε το όνειρο. Θα παλέψουμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, μαζί με όσους πιστεύουν ακόμα στο εγχείρημα, γιατί αυτή η παρέα που δημιουργήθηκε δεν πρέπει να χαλάσει. Μαζί θα τα καταφέρουμε…