Ερχεται η αυτοβιογραφία του Brian Johnson

Ερχεται η αυτοβιογραφία του Brian Johnson
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

06 Σεπτεμβρίου 2022


Του Ηλία Σελιμά

Ο frontman των AC/DC Brian Johnson θα εκδώσει την αυτοβιογραφία του The Lives Of Brian στις 13 Οκτωβρίου, λίγο λιγότερο από ένα χρόνο μετά την προγραμματισμένη κυκλοφορία της. Τα απομνημονεύματα του Johnson που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, είχαν αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις 21 Οκτωβρίου 2021: δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για την καθυστέρηση.

«Είχα μερικές μεγάλες νύχτες και μερικές υπέροχες νύχτες, μερικές κακές μέρες και πολλές καλές μέρες, και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου έγινα από παιδί της χορωδίας, τραγουδιστής του ροκ εν ρολ, και τώρα πήγα και έγραψα ένα καταραμένο βιβλίο γι' αυτό», λέει ο Johnson, μιλώντας για την κυκλοφορία του βιβλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βιβλίο θα εκδοθεί από την Penguin Michael Joseph, τμήμα του Penguin Random House, από τον διευθυντή εκδόσεων Rowland White. Στην Αμερική θα εκδοθεί ταυτόχρονα από την Dey Street Books, αποτύπωμα του ομίλου William Morrow της HarperCollins.

Το βιβλίο καλύπτει τα πρώτα χρόνια του Johnson στην κομητεία Durham και την πρώτη γεύση της επιτυχίας του στους Geordie, πριν περάσει στην οντισιόν του για τους AC/DC και την επακόλουθη ηχογράφηση του κλασικού άλμπουμ Black In Black του συγκροτήματος. Στη συνέχεια περιγράφει λεπτομερώς τη μακρά καριέρα του Johnson με τους AC/DC, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής αποχώρησής του κατά τη διάρκεια της περιοδείας Rock Or Bust και της επακόλουθης, θριαμβευτικής επιστροφής του στο άλμπουμ "Power Up των DC. Καλύπτει επίσης τις εξορμήσεις του Johnson στην τηλεόραση με τις σειρές Cars That Rock With Brian Johnson και Brian Johnson: Johnson: A Life On The Road.

«Από το να μεγαλώσει στα βορειοανατολικά, γιος ενός πρώην λοχία του βρετανικού στρατού και μιας Ιταλίδας μητέρας, μέχρι να γίνει μπροστάρης ενός από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα στον κόσμο, το The Lives of Brian αφηγείται μια από τις καλύτερες ιστορίες της μουσικής με τη δική του αμίμητη φωνή», λέει ο διευθυντής εκδόσεων του Penguin Random House Rowland White. Συνεχίζοντας, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της οποίας η επιτυχία ως μουσικός έμοιαζε πολύ συχνά απρόσιτη. Αλλά ακόμη και όταν φαινόταν ότι η ήττα είχε αρπάξει από τα σαγόνια της νίκης τον στόχο του, δεν τα παράτησε ποτέ. Καθ' όλη τη διάρκεια, τα πόδια του παρέμειναν σταθερά στη γη». Ο White συνεχίζει περιγράφοντας το The Lives of Brian ως «ζεστό, ζωντανό, υποβλητικό, επιβεβαιωτικό για τη ζωή και συχνά ξεκαρδιστικό».

Ο Johnson επέστρεψε στη σκηνή το περασμένο Σαββατοκύριακο για να εμφανιστεί μαζί με τους Foo Fighters και τον ντράμερ των Metallica Lars Ulrich στην πρώτη συναυλία-αφιέρωμα στον Taylor Hawkins.