Ο Julian Lennon κυκλοφορεί νέο άλμπουμ μετά από μια δεκαετία

Ο Julian Lennon κυκλοφορεί νέο άλμπουμ μετά από μια δεκαετία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Jude!

12 Σεπτεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Julian Lennon κυκλοφόρησε το νέο του στούντιο άλμπουμ, Jude. Το LP, το έβδομο στη σειρά, βγήκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, μέσω της BMG. Είναι το πρώτο του μετά το Everything Changes του 2011 και μόλις το δεύτερο μετά το Photograph Smile του 1998. (Τα δύο πρώτα κομμάτια, το "Freedom" και το "Every Little Moment", κυκλοφόρησαν στις 8 Απριλίου, στα 59α γενέθλιά του).

Ο Julian Lennon έκανε το 1984 το ντεμπούτο άλμπουμ του, με το Valotte, που κυκλοφόρησε όταν ήταν μόλις 21 ετών. Ο lp πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα στις ΗΠΑ και απέφερε δύο Top 10 singles, συμπεριλαμβανομένου του "Too Late For Goodbyes".

Από την αρχική ανακοίνωση της κυκλοφορίας του lp: Το Jude, είναι μια αναφορά στο θρυλικό τραγούδι "Hey Jude" των Beatles, που έγραψε ο Paul McCartney για να παρηγορήσει τον 5χρονο Julian μετά τον χωρισμό των γονιών του. Αρχικά γραμμένο ως "Hey Jules", ο McCartney άλλαξε το "Jules" σε "Jude" επειδή πίστευε ότι ακουγόταν καλύτερα στο τραγούδι. Η μελωδία έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια του συγκροτήματος και παραμένει ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του κοινού στις ζωντανές εμφανίσεις του McCartney.

Παρόλο που ο Julian Lennon μιλάει ότι έχει μια σχέση αγάπης/μίσους με το τραγούδι, επειδή του θυμίζει μια δυστυχισμένη περίοδο της ζωής του, είναι ευγνώμων για την υποστήριξη που εκφράζεται μέσα από τους στίχους και με την πάροδο των χρόνων, το τραγούδι έγινε μέρος της προσωπικής του ταυτότητας.

"Πολλά από αυτά τα τραγούδια ήταν στα σκαριά για αρκετά χρόνια, οπότε μοιάζει σχεδόν με ένα άλμπουμ ενηλικίωσης", δήλωσε ο Julian Lennon, γεννημένος στις 8 Απριλίου 1963. "Με μεγάλο σεβασμό για τη συντριπτική σημασία του τραγουδιού που γράφτηκε για μένα, ο τίτλος Jude μεταφέρει το πολύ πραγματικό ταξίδι της ζωής μου που αντιπροσωπεύουν αυτά τα κομμάτια".

Ο Lennon και ο Justin Clayton μοιράζονται την παραγωγή του άλμπουμ. Ο Lennon έγραψε το "Freedom" με τους Tim Ellis και Grant Ransom. Το "Every Little Moment" γράφτηκε από τον Lennon και τον Mark Spiro.