Ντοκιμαντέρ για τους Creedence στο Netflix

Ντοκιμαντέρ για τους Creedence στο Netflix
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δείτε το πρώτο τρέιλερ για τη συναυλία των Creedence Clearwater Revival στο Royal Albert Hall

14 Σεπτεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Αν έχετε περιηγηθεί στο YouTube κάποια στιγμή την τελευταία δεκαετία περίπου, πιθανόν να έχετε πέσει πάνω σε πλάνα των Creedence Clearwater Revival που έπαιζαν στο θρυλικό χώρο του Λονδίνου, το Royal Albert Hall. Με το συγκρότημα να βρίσκεται στο απόγειο των δυνάμεών του, η συναυλία αποτελεί μια θρυλική διαχωριστική γραμμή τόσο για τους CCR όσο και για την αμερικανική ροκ μουσική που περνάει στο ευρωπαϊκό κοινό.

Όταν το συγκρότημα έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, απείχαν μόλις δύο μήνες από την κυκλοφορία του Cosmo's Factory, του πρώτου από τα δύο LP που κυκλοφόρησαν οι CCR το 1970. Μέχρι τότε, το συγκρότημα είχε ήδη αρκετά crossover singles, όπως τα "Proud Mary", "Green River", "Down on the Corner" και το νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο "Bad Moon Rising". Όσον αφορά τις πωλήσεις δίσκων, οι CCR βρίσκονταν στην κορυφή, παλεύοντας μόνο με ένα άλλο εξέχον συγκρότημα.

"Ήμασταν εκεί για να συστηθούμε στην ευρωπαϊκή αγορά. Και, φυσικά, οι Beatles ήταν το νούμερο ένα σε πωλήσεις δίσκων και εμείς το νούμερο δύο", εξήγησε ο ντράμερ Doug Clifford για το νέο ντοκιμαντέρ. "Και είμαι αθλητής, είμαι πολύ ανταγωνιστικός - μου αρέσει να κερδίζω. Μου αρέσει να βάζω τον καλύτερό μου εαυτό μπροστά για να πετύχω αυτόν τον στόχο σε οποιαδήποτε, κατά κάποιο τρόπο, αθλητική δραστηριότητα. Και αν έχετε δει τα πλάνα σε αυτό, είμαι, κάτι σαν, σε ένα ρινγκ πυγμαχίας και τα ντραμς μου είναι (γέλια) ο αντίπαλός μου".

Η εμφάνιση των CCR στο Royal Albert Hall ήταν μεγάλη υπόθεση: δύο sold-out συναυλίες ως ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο ήταν εκεί για να κινηματογραφήσει τις περιπέτειες του συγκροτήματος, καταγράφοντας αυτό που σίγουρα θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες της χρονιάς. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι τα πλάνα της συναυλίας στο Albert Hall δεν βγήκαν ποτέ επίσημα στην επιφάνεια, με τα υπολείμματα να βρίσκουν το δρόμο τους στον κόσμο σε ελλιπή μορφή.

Το πλήρες σόου παρουσιάζεται τώρα στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ Travelin' Band: Creedence Clearwater Revival στο Royal Albert Hall. Σκηνοθεσία από τον βραβευμένο Bob Smeaton που έκανε και το The Beatles: Anthology και με αφηγητή τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Jeff Bridges, το ντοκιμαντέρ θα καλύψει την ιστορία του συγκροτήματος από τις πρώτες μέρες τους στο El Cerrito της Καλιφόρνια, μέχρι την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Royal Albert Hall.

Δείτε το τρέιλερ του Travelin' Band: Creedence Clearwater Revival at the Royal Albert Hall παρακάτω. Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται στο Netflix από τις 16 Σεπτεμβρίου.