Sunrise On Slaughter Beach

Sunrise On Slaughter Beach
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Clutch κυκλοφόρησαν σήμερα το νέο τους άλμπουμ

16 Σεπτεμβρίου 2022


Του Ηλία Σελιμά

Το άλμπουμ αναμένεται θα είναι στα ράφια των δισκοπολείων μέσω της Weathermaker Music και περιλαμβάνει τα ήδη κυκλοφορημένα singles Red Alert και We Strive For Excellence.

Το δέκατο τρίτο στούντιο άλμπουμ των Clutch έρχεται πάνω από 30 χρόνια μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος στο Maryland το 1991. Η σύνθεση των Neil Fallon (φωνητικά), Tim Sult (κιθάρα), Dan Maines (μπάσο) και Jean-Paul Gaster (ντραμς) παρέμεινε σταθερή σε όλη την ιστορία του συγκροτήματος, βλέποντάς το να εξελίσσεται από τις προηγούμενες stoner rock και hardcore ρίζες του σε έναν πιο blues ήχο, ακόμα και prog, στο γύρισμα της χιλιετίας, όταν η δημοτικότητά του άρχισε να εκτοξεύεται χάρη σε κομμάτια όπως τα Careful With That Mic, The Mob Goes Wild και Burning Beard.

Ηχογραφημένο στο The Magpie Cage Recording Studio στην πατρίδα του συγκροτήματος, το Maryland, το Sunrise On Slaughter Beach έγινε σε παραγωγή και μίξη από τον Tom Dalgety, τον υποψήφιο για Grammy παραγωγό που έχει επίσης συνεργαστεί με τους Ghost, Pixies, Killing Joke και Therapy?

Μιλώντας για το άλμπουμ, ο Tim Sult παραδέχτηκε ότι ο δίσκος αρχικά είχε σχεδιαστεί ως κάτι αισιόδοξο ως απάντηση στην πανδημία, όπως το Earth Rocker του 2013. Ωστόσο, ο κιθαρίστας παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι.

"Όσο περισσότερο τα τραγούδια έπαιρναν μορφή, τόσο λιγότερο έβλεπα αυτό το είδος του άλμπουμ", εξηγεί ο Sult. "Κάτι διαφορετικό πήρε μορφή. Ο δίσκος που καταλήξαμε είναι, κατά κάποιο τρόπο, ο πιο διαφορετικός δίσκος που έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό".

Οι Clutch πρόκειται να ξεκινήσουνπεριοδεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αργότερα φέτος. Ο πλήρης κατάλογος των ημερομηνιών μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος.