Η τραγική μόδα με τα ντουέτα στα ραδιόφωνα

Η τραγική μόδα με τα ντουέτα στα ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ξεκίνησε από τα πρωινά οκ, αλλά σιγά-σιγά επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

18 Σεπτεμβρίου 2022

Και καλά στις πολύ πρωινές ώρες να τα δεχτούμε, ιδίως στα μουσικά ραδιόφωνα, εκεί που η κατάσταση παρουσιάζεται πιο ανάλαφρη και ζητά λίγο περισσότερη χαλαρότητα. Τι νόημα έχουν όμως τα ντουέτα στα ενημερωτικά ραδιόφωνα, ιδίως τις ώρες που το κοινό ζητάει «σκληρή» ενημέρωση χωρίς κουβεντολόι;

Τα ντουέτα διαθέτουν άλλη λογική. Λίγα, ελάχιστα είναι εκείνα που αλληλοσυμπληρώνονται χωρίς να περιαυτολογούν και να συζητούν πλατειάζοντας. Πρέπει να είναι πολλά χρόνια μαζί ή να γνωρίζονται καλά οι δύο δημοσιογράφοι ώστε να ακούγονται με ροή και ρυθμό και να κυλάει ομαλά η εκπομπή. Ειδάλλως χάνονται σε κουβέντες μεταξύ τους εξηγώντας ο ένας στον άλλον διάφορα πράγματα που δεν ενδιαφέρουν και τόσο τους ακροατές.

Πολλώ δε μάλλον όταν είναι τρεις στο στούντιο, εκεί να δείτε χάος. Και, φυσικά, αν διαθέτεις μία καλή πρωινή εκπομπή με έναν δημοσιογράφο στο μικρόφωνο, μία εκπομπή που έχει ανέβει και καθιερωθεί, δεν την κάνεις, άνευ λόγου κι αιτίας, ντουέτο προσθέτοντας έναν ακόμα δημοσιογράφο στο team (όσο καλός και αν είναι αυτός). 

Το ραδιόφωνο βασικά είναι υπόθεση ενόςμίας εννοείται). Δεν είναι τραπέζι καφενείου.