Η Νοτοπούλου, ο Προκόπης Δούκας και ο Αντετοκούνμπο

Η Νοτοπούλου, ο Προκόπης Δούκας και ο Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αναπαραγωγή ενός άθλιου tweet και οι αντιδράσεις.

20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Προκόπης Δούκας έκανε χθες στην ραδιοφωνική του εκπομπή στο Kosmos FM αυτό που κάνει χρόνια τώρα: ως επί το πλείστον διαβάζει κείμενα και tweet που είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Διάβασε λοιπόν κι ένα άθλιο tweet ενός τύπου το οποίο έγραφε τα εξής, εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου: «Όχι κυρία Νοτοπουλου δεν είναι ντροπή που ο πρύτανης εφαρμόζει τον νόμο για την #πανεπιστημιακη_αστυνομια. Ντροπή είναι που εσείς από καθαρίστρια γίνατε υπουργός και πηγαίνετε τώρα ως βουλευτής να υπερασπιστείτε τα μπαχαλα που θέλουν ανομία στα πανεπιστήμια».

Η ανακοίνωση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

Είναι «ντροπή και αθλιότητα», για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της «μαύρης» κυβερνητικής προπαγάνδας. Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή «breakfast στον κόσμο» με τον κ Δούκα. Σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου «ομάδας αλήθειας», που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου. Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση που αρμόζει σε ένα δημόσιο μέσο, αλλά αναπαραγωγή του οχετού της προπαγάνδας της κυβέρνησης της 108ης θέσης στην ελευθερία του τύπου και χυδαία στοχοποίησή μου. Λυπάμαι βαθιά που η αναπαραγωγή αυτών των αθλιοτήτων από τον κ. Δούκα υπό τον μανδύα του «επαγγελματία δημοσιογράφου», γίνεται ανεκτή από τη Διοίκηση της ΕΡΤ, αφού έλαβε χώρα -χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας- σε δημόσια συχνότητα. Αντίθετα, υιοθετήθηκαν άκριτα όλες οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες εναντίον μου ως γενικές αρχές και δεδομένα, αποδεικνύοντας στην πράξη την καθυπόταξη των δημοσίων συχνοτήτων στην προπαγάνδα του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Μπορείτε και χειρότερα ….

Και η σημερινή απάντηση του Προκόπη Δούκα, μέσα από την εκπομπή του στο Kosmos FM.

Ανακαλύπτω ότι η κ. Νοτοπούλου έβγαλε μία ανακοίνωση εναντίον μου. Από χθες το βράδυ δέχομαι δήθεν αυθόρμητη επίθεση, υβριστική βεβαίως, από δεκάδες φανατικούς που πήραν γραμμή χωρίς προφανώς να ακούσουν καν τι είπα. Οσοι ακούν καθημερινά την εκπομπή μου ξέρουν πολύ καλά πόσο υπερασπίζομαι τη θέση της γυναίκας γενικώς και διαρκώς και αενάως θα προσθέσω. Το να κατηγορούμαι για σεξισμό είναι σαν να κατηγορείται ο Αντετοκούνμπο για αφελληνισμό. Το σχόλιό μου δεν είχε τίποτε απολύτως το σεξιστικό γιατί δεν είχε σχέση με το φύλο αλλά με την αναξιοκρατία ανεξαρτήτως φύλου. Επίσης, η αναφορά σε καυγά στελεχών αντιπάλων κομμάτων στα social media δεν συνιστά επ ουδενί υιοθέτηση των λεγομένων τους. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να είναι απολύτως ανθεκτικό και ανεκτικό στην κριτική ακόμα και αν είναι άστοχη και κακοήθης, όχι μόνο κατά των πολιτικών θέσεων του αλλά και της αξίας ή της ποιότητάς του. Η στοχοποίηση του δημοσιογράφου που την ασκεί δεν είναι στα καθήκοντα ή στα δικαίωματά του, εκτός αν υπάρχει άλλου είδους δημοσιογραφία που πρέπει να ασκείται στα δημόσια ΜΜΕ απ' ότι στα ιδιωτικά, οπότε να μας το διευκρινίσει η ΕΣΗΕΑ με διαφορετικούς κανόνες δεοντολογίας, αυτούς τους οποίους επικαλούνται.

Ειρωνική και αφ υψηλού απάντηση. Από την ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία αντίδραση προς το παρόν.