Οι SMASHING PUMPKINS ανακοινώνουν νέο άλμπουμ

Οι SMASHING PUMPKINS ανακοινώνουν νέο άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Atum με πρώτο single το Beguiled

21 Σεπτεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Οι SMASHING PUMPKINS κυκλοφόρησαν ένα νέο single, το "Beguiled". Το κομμάτι προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Atum: A Rock Opera In Three Acts". Η συλλογή των 33 κομματιών, (ναι καλά διαβάσατε 33) ο τίτλος της οποίας προφέρεται ως "φθινόπωρο", χαρακτηρίζεται ως συνέχεια του "Mellon Collie And The Infinite Sadness" του 1995 και του "Machina/The Machine of God" του 2000. Το LP θα κυκλοφορήσει σε τρεις "πράξεις" των 11 τραγουδιών, που τελικά θα καταλήξουν σε μια ροκ όπερα τριών πράξεων. Η 1η πράξη του "Atum" θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου 2022, η 2η πράξη στις 31 Ιανουαρίου 2023 και η 3η πράξη θα διατεθεί, μαζί με ένα box set ειδικής έκδοσης με τα 33 κομμάτια του άλμπουμ και 10 επιπλέον ακυκλοφόρητα τραγούδια, στις 21 Απριλίου 2023.

Το "Beguiled" παρουσιάστηκε ζωντανά για πρώτη φορά σε ένα βίντεο στο TikTok, ενώ ο frontman των SMASHING PUMPKINS, Billy Corgan, θα παρουσιάζει ένα νέο κομμάτι κάθε εβδομάδα για τις επόμενες 33 εβδομάδες στο νέο του podcast, "Thirty-Three With William Patrick Corgan". Τα δύο πρώτα επεισόδια, με τα τραγούδια "Atum" και "Butterfly Suite", έχουν κυκλοφορήσει τώρα.

Το "Atum: A Rock Opera In Three Acts" γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε διάστημα τεσσάρων ετών από τον Corgan και την υπόλοιπη τωρινή σύνθεση των SMASHING PUMPKINS: τους κιθαρίστες James Iha και Jeff Schroeder, καθώς και τον ντράμερ Jimmy Chamberlin.