Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΡΤ

Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από 15 χρόνια!

04 Οκτωβρίου 2022

Σήμερα ο πρόεδρος του ΔΣ (ασκεί και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου) της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, συνυπέγραψε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με τους εκπροσώπους 5 εκ των 6 επιχειρησιακών Σωματείων της δημόσιας τηλεόρασης, (ΕΕΕΡΤ, Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ, ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ και ΠΣΥΠΕΡΤ), τα οποία εκπροσωπούν το 94% των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Η τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΡΤ είχε υπογραφεί το 2007, δηλαδή πριν από 15 ολόκληρα χρόνια. Είναι δε το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων σχεδόν δύο ετών μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων, της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων και του διοικητικού προσωπικού των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου το εγχείρημα να έχει αίσιο τέλος. Η σύμβαση επιλύει, μεταξύ άλλων, χρόνια θεσμικά προβλήματα και εκκρεμότητες που υπήρχαν εδώ πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, ενώ περιλαμβάνει και πρόβλεψη για την κάλυψη βασικών αναγκών των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι μια αντίστοιχη συμφωνία μ’ αυτή που επετεύχθη σήμερα, υιοθέτησαν και συνυπέγραψαν με τα συναρμόδια υπουργεία και οι Ενώσεις Δημοσιογράφων, έπειτα από τη δημόσια πρόταση που έκανε η ΕΡΤ τον περασμένο Ιούλιο στην ΕΣΗΕΑ.

Πιστώνεται στη Διοίκηση της ΕΡΤ η επιτυχία.