«Και όταν επέστρεψα, το έκανα όλο σε μία ηχογράφηση»

«Και όταν επέστρεψα, το έκανα όλο σε μία ηχογράφηση»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο John Frusciante παραλίγο να εγκαταλείψει το σόλο του Eddie Van Halen Tribute.

18 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο John Frusciante παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε με το σόλο της κιθάρας στο τέλος του "Eddie", του τραγουδιού των Red Hot Chili Peppers ως φόρο τιμής στον Eddie Van Halen.

Περιέγραψε την εμπειρία ως "mind fuck" σε μια νέα συνέντευξη στο Guitar Player, λέγοντας ότι έφτασε κοντά στο να κόψει το τελευταίο τμήμα του τραγουδιού, καθώς ένιωθε τόσο άβολα με το concept.

"Όταν είμαστε στο στούντιο και ανάμεσα στις λήψεις, κάνω πάντα πράγματα όπως το χτύπημα με τα δύο χέρια", εξήγησε ο Frusciante. "Θα παίξω πολύ φανταχτερά πράγματα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Αλλά όταν πρόκειται για ηχογράφηση, κάνω αυτό που νομίζω ότι είναι σωστό για το τραγούδι, και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν περιλαμβάνει το να παίζεις πραγματικά φανταχτερά".

Το σόλο για το "Eddie" ήταν το τελευταίο που έγραψε από τα 48 τραγούδια που συγκεντρώθηκαν για τα δύο άλμπουμ των Chilis του 2022, Unlimited Love και Return of the Dream Canteen. "Το να κάνεις αυτό το σόλο ήταν ένα πραγματικός μπελάς αυτό θα σου πω. Το φύλαξα για το τέλος, γιατί η ιδέα του να έχεις ένα τραγούδι για τον Eddie Van Halen, ουσιαστικά λες στον κόσμο: "Σκεφτείτε τον Eddie Van Halen". Και μετά, όταν έρχεται αυτό το μεγάλο σόλο κιθάρας στο τέλος, λες, "Τώρα δείτε αυτό! Και δεν μου άρεσε αυτή η ιδέα".

Ο Frusciante πρόσθεσε ότι "σκεφτόταν να κόψει εντελώς το σόλο" κάποια στιγμή. "Προσπαθούσα για λίγο και δεν ήμουν ευχαριστημένος με τίποτα από όσα έκανα", σημείωσε. "Είτε πήγαινα πολύ μακριά από την κατεύθυνση του Eddie Van Halen, σε σημείο που ήταν πολύ φλύαρο και δεν ακουγόταν σαν εμένα, είτε απλά το έκανα και ακουγόταν μόνο σαν εμένα".

Τα πράγματα άλλαξαν όταν κατάφερε να σταματήσει να είναι "αμήχανος" για το θέμα του τραγουδιού. "Έκανα ίσως ένα διάλειμμα 15 λεπτών", σημείωσε ο Frusciante. "Και όταν επέστρεψα, το έκανα όλο σε μία ηχογράφηση". Είπε ότι το αποτέλεσμα συμπυκνώνει "την αγάπη που ένιωθα για το παίξιμό του από τότε που ήμουν 8 ετών".