Ο Brian May ετοιμάζει το διευρυμένο Star Fleet Box

Ο Brian May ετοιμάζει το διευρυμένο Star Fleet Box
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τον Eddie Van Halen

20 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Brian May δηλώνει ότι δουλεύει πάνω σε μια εκτεταμένη έκδοση της συνεργασίας του με τον Eddie Van Halen το 1983. Το box set του Star Fleet Project θα περιλαμβάνει "κάθε ηχογράφηση κάθε τραγουδιού" μαζί με συζητήσεις, outtakes και μουσικούς πειραματισμούς που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των sessions.

Ο κιθαρίστας των Queen έχει πει ότι ήταν μια "στιγμή μεγάλης χαράς" να συναντηθεί στο στούντιο με τον Van Halen, τον ντράμερ των REO Speedwagon Alan Gratzer και τον εκλιπόντα μπασίστα του Rod Stewart Phil Chen, λέγοντας ότι όλοι "χαμογελούσαν και χαμογελούσαν" καθώς δούλευαν.

Το διευρυμένο box set του Star Fleet θα είναι "το Νο. 3 της σειράς Brian May Gold Series και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει στα μέσα του επόμενου έτους", λέει ο May στο Variety σε νέα συνέντευξή του, "και είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό, καθώς άνοιξα αυτές τις κασέτες όπου τζαμάρω με τον Eddie Van Halen και τον Phil Chen. Είναι εξαιρετικά συναισθηματικό, και πάλι, καθώς ο Ed δεν είναι κοντά μας. Ούτε ο Phil είναι".

Ο May επιβεβαιώνει ότι "ποτέ δεν του άρεσε" η μίξη στο single "Star Fleet", οπότε άδραξε την ευκαιρία να την βελτιώσει. "Τώρα, ο ήχος του EVH είναι μεγαλύτερος από τη ζωή", ενθουσιάστηκε. "Θα ακούσετε την εξέλιξη του σόλο του Eddie, το οποίο πάντα πίστευα ότι ήταν ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που έκανε - ένα πραγματικό αθάνατο κλασικό κομμάτι των κομματιών του Ed Van Halen. Και θα σας δώσουμε τα πάντα, κάθε εγγραφή κάθε τραγουδιού - τα πράγματα που πήγαν στραβά, τα γέλια, την εύρεση νέων πραγμάτων".

Όπως λέει, θαύμαζε την καλλιτεχνική δεινότητα του Van Halen, ενώ επανεξετάζει τις παλιές ηχογραφήσεις, και παραδέχεται επίσης ότι λυπάται που δεν έκαναν περισσότερα μαζί. "Μιλούσα με τον Alex [Van Halen] και άρχισα να σκέφτομαι πόσο θα ήθελα να είχα μείνει πιο κοντά στον Ed", λέει ο May. "Έχω μετανιώσει πάρα πολύ γι' αυτό. Ήταν μια υπέροχη ψυχή - ένας Peter Pan που ποτέ δεν μεγάλωσε, ποτέ δεν ήθελε να μεγαλώσει και ποτέ δεν έπρεπε να μεγαλώσει. Θα έπρεπε να είναι ακόμα μαζί μας.

"Ακούγοντάς τον και εμένα, ένιωθα εντελώς κατώτερός του στο στούντιο", προσθέτει ο May, "αλλά με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο. Τι χαρά για μένα να βρίσκομαι γύρω από έναν τύπο που μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά. Τέτοιο προνόμιο".