RIP Wilko Johnson των Dr Feelgood

 RIP Wilko Johnson των Dr Feelgood
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο πρωταγωνιστής του Game of Thrones και θρύλος της μουσικής πεθαίνει σε ηλικία 75 ετών.

25 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο μουσικός έπαιξε στο παμπ ροκ συγκρότημα Dr Feelgood, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στο συγκεκριμένο είδος, πριν αργότερα αναγνωριστεί ως επιρροή στη βρετανική πανκ σκηνή. Στην μετέπειτα καριέρα του, υποδύθηκε τον άφωνο κακοποιό και δήμιο Ser Ilyn Payne στο Game of Thrones του HBO.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε στο επίσημο Twitter του, όπου η δήλωση έγραφε: "Αυτή είναι η ανακοίνωση που δεν θέλαμε ποτέ να κάνουμε, & το κάνουμε με πολύ βαριά καρδιά: Ο Wilko Johnson πέθανε."

"Έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου."

Ο Johnson ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής αγγλικών, προτού αναδειχθεί στη μουσική κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, καθώς το συγκρότημά του Dr Feelgood πρωτοστάτησε στο είδος του "pub rock" με τραγούδια όπως το "Milk and Alcohol" και το "Roxette".

Ο Roger Daltrey των Who και ο Jimmy Page των Led Zeppelin απέτισαν φόρο τιμής στον τραγουδοποιό και κιθαρίστα των Dr Feelgood Wilko Johnson.

Ο Jimmy Page δήλωσε ότι ήταν "λυπημένος" όταν άκουσε τα νέα και θυμήθηκε την εμφάνιση του σταρ των Dr Feelgood στο Koko του Camden τον Μάιο του 2013.

Ο folk τραγουδιστής Billy Bragg περιέγραψε τον Johnson ως "πρόδρομο του πανκ", γράφοντας στο Twitter: "Το παίξιμο της κιθάρας του ήταν θυμωμένο και γωνιώδες, αλλά η παρουσία του - σπασμωδική, συγκρουσιακή, εκτός ελέγχου - ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί στη βρετανική ποπ."