Νέα podcasts στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τον Κώστα Φασουλά

Νέα podcasts στο Δεύτερο Πρόγραμμα με τον Κώστα Φασουλά
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ένας δίσκος, μια εποχή».

28 Νοεμβρίου 2022

 

Από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στο ERTecho (και κάθε μήνα) ο Κώστας Φασουλάς θα παρουσιάζει έναν εμβληματικό, ελληνικό, δίσκο. Παράπλευρες ιστορίες, γεγονότα μικρά και μεγάλα, που συνέβησαν την ίδια περίπου στιγμή που κυκλοφόρησαν ξεχωριστοί δίσκοι της ελληνικής μουσικής ιστορίας. Είναι μία νέα σειρά από νέα podcasts που παρουσιάζει το Δεύτερο Πρόγραμμα.

 

Στο πρώτο επεισόδιο «Ο Σταυρός του Νότου»

 

Ο Κώστας Φασουλάς «επισκέπτεται» το 1979, χρονιά που κυκλοφόρησε ο εμβληματικός δίσκος του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση του Νίκου Καββαδία και μας ξεναγεί στο κοινωνικό και ηθογραφικό περιβάλλον εκείνης της εποχής μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών από το προσωπικό αρχείο του.
Το 1979 οι Αθηναίοι υποδέχονται με δισταγμό τον κυκλοφοριακό δακτύλιο, η Έλλη Ευαγγελίδου θα μιλήσει για πρώτη φορά μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της «Σύγχρονη Εύα» για τις επιπτώσεις του νέφους στην Αθηναϊκή ατμόσφαιρα, η ελληνική τηλεόραση απολαμβάνει για πρώτη φορά την έγχρωμη ζωή της, το περιοδικό Time ανακηρύσσει τον Αγιατολάχ Χομεϊνί πρόσωπο της χρονιάς, o Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα παρουσιάζει την ταινία του «Αποκάλυψη τώρα», φιλμ που θα προκαλέσει την έντονη διαμάχη ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τον Έλληνα φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη.

* Δύο ακόμα podcasts ξεκινά το Δεύτερο Πρόγραμμα, με τον Αντώνη Τζαβάρα, το «Μυθιστόρημα» και το «Προφορική Ιστορία».