Νέο single και ανακοίνωση νέου δίσκου από τους Metallica

Νέο single και ανακοίνωση νέου δίσκου από τους Metallica
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου.

29 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Το 72 Seasons σηματοδοτεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Metallica μετά το Hardwired ... to Self-Destruct του 2016. Οι James Hetfield και Lars Ulrich είναι και πάλι συμπαραγωγοί με τον Greg Fidelman, στα υπόλοιπα credits του οποίου περιλαμβάνονται οι Slipknot, οι Black Sabbath και οι Red Hot Chili Peppers. Η μπάντα προανήγγειλε το 72 Seasons τη Δευτέρα με το σύντομο, καταιγιστικό single "Lux Æterna".

Ο Hetfield περιγράφει το concept του άλμπουμ σε μια επίσημη δήλωση: "Εβδομήντα δύο εποχές. Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας που διαμορφώνουν τον αληθινό ή ψεύτικο εαυτό μας. Η έννοια ότι μας είπαν 'ποιοι είμαστε' οι γονείς μας. Μια πιθανή κατηγοριοποίηση γύρω από το τι είδους προσωπικότητα είμαστε. Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η συνεχής μελέτη αυτών των βασικών πεποιθήσεων και το πώς επηρεάζουν την αντίληψή μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος της ενήλικης εμπειρίας μας είναι αναπαράσταση ή αντίδραση σε αυτές τις παιδικές εμπειρίες. Φυλακισμένοι της παιδικής ηλικίας ή απελευθέρωση από αυτά τα δεσμά που κουβαλάμε".

Οι Metallica θα υποστηρίξουν το 72 Seasons με την τεράστια παγκόσμια περιοδεία M72. Η περιοδεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 27 Απριλίου στο Άμστερνταμ και να διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 στην Πόλη του Μεξικού. Η μπάντα θα παίξει δύο βραδιές ανά πόλη κατά τη διάρκεια ενός "No Repeat Weekend", με κάθε βραδιά να περιλαμβάνει διαφορετικό set list και lineup. Τα opening acts στα διάφορα σκέλη περιλαμβάνουν τους Pantera, Mammoth WVH και Greta Van Fleet.