Και με τη «βούλα» στον όμιλο ΣΚΑΪ ο Μέντα 88 και ο Pepper 96.6

Και με τη «βούλα» στον όμιλο ΣΚΑΪ ο Μέντα 88 και ο Pepper 96.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα δύο ραδιόφωνα της Διαπασών.

30 Νοεμβρίου 2022

update: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για την απόκτηση των σταθμών:

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την απόκτηση του Μέντα 88 και του Pepper 96,6 - δύο ραδιοφωνικών σταθμών που έχουν διαμορφώσει τον δικό τους, ιδιαίτερα αγαπητό χαρακτήρα στην μπάντα των FM, αποτελώντας σταθερή επιλογή χιλιάδων πιστών ακροατών.

Με όραμα και στρατηγική προσήλωση στο μέλλον, ο Μέντα 88 και ο Pepper 96,6 θα συνεχίσουν κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου ΣΚΑΪ να είναι σημεία αναφοράς, με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.

Ο μεν Μέντα 88 στο έντεχνο, mainstream και λαϊκό ελληνικό τραγούδι, ο δε Pepper 96,6 στις πιο σύγχρονες, εναλλακτικές μουσικές διαδρομές, χτίζοντας το πιο επιδραστικό urban ραδιόφωνο.

Στον Όμιλο ΣΚΑΪ ανήκουν ήδη ο ΣΚΑΪ 100,3, σταθερά πρώτος στην κατάταξη όλων των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και ο πιο επιτυχημένος αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός bwinΣπορ FM 94,6, ενώ πρόσφατα αποκτήθηκε και η συχνότητα 104 FM.

Με την απόκτηση των Μέντα 88 και Pepper 96,6 ο Όμιλος ΣΚΑΪ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα ραδιοφωνικά κοινά και να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση του στον τομέα του ραδιοφώνου.

-------------------------

Ένας «παίκτης» των FM αποσύρεται κι ένας άλλος ενισχύεται, μετά το τελευταίο «deal» στον ραδιοφωνικό ανταγωνισμό της Αθήνας. Oλοκληρώθηκε λοιπόν από τον ΣΚΑΪ η εξαγορά του Μέντα 88 και του Pepper 96.6 της Διαπασών, του Νίκου Μπιλίρη και του Αντώνη Ανδρικάκη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των ραδιοφώνων του ομίλου σε 5. Γίνεται έτσι ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς ομίλους της Αττικής χτυπώντας ευθέως την Frontstage της Δασκαλοπούλου.

Ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου, η Εύη Κουτσαυτάκη, βρέθηκε χθες στις εγκαταστάσεις των σταθμών στο Μαρούσι και συναντήθηκε με τους υπευθύνους τους σε πολύ καλό κλίμα.

«Η κίνηση αυτή του Ομίλου ΣΚΑΪ θεωρείται κίνηση ματ στρατηγικά και εμπορικά καθώς ο Όμιλος ΣΚΑΪ με τα πέντε ραδιόφωνα που διαθέτει πλέον, καλύπτει όλες τις προτιμήσεις του κοινού, επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των ραδιοφωνικών κατηγοριών με προβλέψεις να μετατραπεί σε κυρίαρχο παίκτη στο χώρο», μας λένε από το Φάληρο. Και δίνουν κατευθείαν στίγμα: «Ο Όμιλος ΣΚΑΪ έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία και την ανάπτυξη επιτυχημένων brands. Ο ΣΚΑΪ 100,3 αποτελεί την κορωνίδα του Ομίλου και έχει καθιερωθεί ως ο πιο επιτυχημένος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας έχοντας την πρωτοκαθεδρία στην ακροαματικότητα  για περισσότερα από είκοσι χρόνια.  Οι επίσης επιτυχημένοι σταθμοί Μελωδία 99,2, RED 96,3, Top FM (μετέπειτα Λάμψη 92,3) και Freedom 88,9 που αποτελούν δημιουργήματα του Ομίλου ΣΚΑΪ  είναι παραδείγματα που πιστοποιούν την τεχνογνωσία και την εμπειρία του Ομίλου στο χώρο των media και αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον καθώς η πρόθεση όλων στο Νέο Φάληρο είναι και τα νέα αποκτήματα να σκαρφαλώσουν ψηλά στην κατάταξη των αθηναϊκών ραδιοφώνων».

Η συμφωνία αυτή ήρθε 9 χρόνια μετά την είσοδο της Διαπασών στον ανταγωνισμό, έπειτα από την εξαγορά του Pepper 96.6 και των τότε NRJ 88.6 και Όασις 88, από την οικογένεια Γιαννίκου. Σε αυτά τα χρόνια ο όμιλος έβγαλε στον αέρα τον Μέντα 88, τον Δεκέμβριο του 2013, και πειραματίστηκε αρκετές φορές με τη συχνότητα των 88.6, πριν την πουλήσει εν τέλει στην 24 Media, τον Μάρτιο του 2017.

Υπενθυμίζουμε πως στον όμιλο ΣΚΑΪ ανήκουν ακόμα ο αθλητικός bwinΣπορ FM και, από το καλοκαίρι, ο 104 FM που παίζει πλέον mainstream ξένη μουσική και, όπως λένε από τον ΣΚΑΪ, «μένει να δούμε αν θα μετονομαστεί». Ο Χρήστος Παπαδάς (προερχόμενος από τον Red 96.3) αναλαμβάνει τη θέση του Συμβούλου Ανάπτυξης των ραδιοφώνων του ΣΚΑΪ.