Η Christine McVie των Fleetwood Mac πέθανε σε ηλικία 79 ετών

Η Christine McVie των Fleetwood Mac πέθανε σε ηλικία 79 ετών
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ήταν πραγματικά μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα από κάθε μέτρο», ανέφερε το ροκ συγκρότημα σε ανακοίνωσή του.

01 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Η Christine McVie, η Αγγλίδα μουσικός της οποίας τα φωνητικά και οι στίχοι βοήθησαν να εκτοξευθούν οι Fleetwood Mac, πέθανε την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν το συγκρότημα και η οικογένειά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν 79 ετών.

"Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο της Christine McVie", ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter το απόγευμα της Τετάρτης. "Ήταν πραγματικά μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα για πέρα. Ήταν η καλύτερη μουσικός που θα μπορούσε να έχει κάποιος στο συγκρότημά του και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη ζωή του. Ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε μια ζωή μαζί της. Ατομικά και μαζί, εκτιμούσαμε βαθιά την Christine και είμαστε ευγνώμονες για τις καταπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει πάρα πολύ".

Γεννημένη στο Greenodd του Ηνωμένου Βασιλείου από πατέρα καθηγητή μουσικής, η McVie ήταν κλασικά εκπαιδευμένη μουσικός και εμφανίστηκε με το όνομα Christine Perfect με το βρετανικό συγκρότημα Chicken Shack στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Συνδέθηκε με τους Fleetwood Mac αφού παντρεύτηκε τον μπασίστα του συγκροτήματος, John McVie, σε μια εποχή που το συγκρότημα καθοδηγείτο από τον κιθαρίστα και ιδρυτή του Peter Green.

Η McVie έγραψε ή/και τραγούδησε αρκετές από τις επιτυχίες τους, συμπεριλαμβανομένων των "Don't Stop", "Over My Head", "You Make Loving Fun" και "Say You Love Me".

Οι Fleetwood Mac εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.