Ο Slash αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία προέλευσης του Riff του «Sweet Child O' Mine«

Ο Slash αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία προέλευσης του Riff του «Sweet Child O' Mine«
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν ήταν μια άσκηση προθέρμανσης

15 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, ο σπουδαίος κιθαρίστας Slash αποκάλυψε ότι η ιστορία ότι το κιθαριστικό riff για το κλασικό "Sweet Child O' Mine" των Guns N' Roses προήλθε από μια άσκηση προθέρμανσης δεν είναι αλήθεια.

"Κάποιος άλλος το είπε αυτό και απλά έγινε ένα από αυτά τα πράγματα", διευκρίνισε ο Slash. "Δεν ήταν μια άσκηση προθέρμανσης. Καθόμουν γύρω από το σπίτι όπου ζούσαν οι Guns κάποια στιγμή το '86 νομίζω και μου ήρθε αυτό το riff. Ήταν απλά εγώ που έπαιζα και έβαζα νότες μαζί, όπως κάθε riff που κάνεις. Σκέφτεσαι, "Αυτό είναι γαμάτο", και μετά βάζεις την τρίτη νότα και βρίσκεις μια μελωδία έτσι. Οπότε ήταν ένα πραγματικό riff, δεν ήταν μια άσκηση προθέρμανσης".

Ο κιθαρίστας θυμάται: "Έτσι ξεκίνησε, και μετά ο Izzy [Stradlin] άρχισε να παίζει τις συγχορδίες από πίσω και μετά το άκουσε ο Axl [Rose] και από εκεί ξεκίνησε".

Αναλογιζόμενος το τραγούδι, ο Slash λέει: "Εκείνη την εποχή, ήταν απλά ένα τραγούδι. Κανείς δεν είχε σχέδια για να γίνει μεγάλη επιτυχία ή κάτι τέτοιο. Ήταν απλά ένα τραγούδι που φτιάξαμε μαζί και ήταν ωραίο πριν κάνουμε τον δίσκο Appetite for Destruction. Οπότε το βάλαμε έτσι στο δίσκο και μετά το επόμενο πράγμα που ξέρεις, κάποια στιγμή, αφού ο δίσκος είχε κυκλοφορήσει για λίγο καιρό, αυτό το τραγούδι ξαφνικά απογειώθηκε".

Και συνεχίζει: "Είμαστε κατά κάποιο τρόπο ευλογημένοι που έχουμε κάτι που έχει γίνει τόσο αξέχαστο. Δεν μπορείς πραγματικά να το κοροϊδέψεις αυτό. Πρέπει να εκτιμήσεις ότι έχεις κάτι τέτοιο στην καριέρα σου, ότι έχεις ένα τραγούδι που είναι πραγματικά τόσο αποτελεσματικό. Οπότε είναι ωραίο".