Ο Michael Stipe σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ

Ο Michael Stipe σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Tο 2023

22 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο πρώην τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe δήλωσε ότι εργάζεται πάνω στο πρώτο του προσωπικό άλμπουμ και ότι αναμένεται να το κυκλοφορήσει το 2023. Έβγαλε το πρώτο του single, "Your Capricious Soul", το 2019 και ακολούθησε το "Future if Future" νωρίτερα φέτος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, περιέγραψε τις προθέσεις του με τον επερχόμενο δίσκο, σημειώνοντας: "Συνεργάζομαι με ένα σωρό διαφορετικούς μουσικούς και κάθε ένα από αυτά τα τραγούδια, αν περάσει το δικό μου -που νομίζω ότι θα περάσει γιατί πληρώνω εγώ γι' αυτό- θα είναι πολύ διαφορετικό".

Και πρόσθεσε: "Δεν έχω καμία διαχείριση. Δεν έχω εταιρεία. Για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου, δεν έχω συμβόλαιο με κανέναν εκτός από τον εαυτό μου. Οπότε μπορώ να κάνω ό,τι θέλω". Προβλέποντας ότι το άλμπουμ "θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο", είπε ότι "θα υπάρχει μια οπτική αναπαράσταση για κάθε ένα από τα τραγούδια. ... Ελπίζω να χτιστεί σιγά σιγά".

Ερωτηθείς αν σκέφτηκε ποτέ να εγκαταλείψει τη μουσική, ο Stipe είπε: "Όταν διαλύθηκε το συγκρότημα, δεν μπορούσα να φανταστώ να συνεχίσω με τη μουσική και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να μπορέσω να επιστρέψω στην ιδέα της". Επέστρεψε το 2018 με μια συνεργασία με το electroclash δίδυμο Fischerspooner στο άλμπουμ τους, Sir. "Ακόμα με εκπλήσσει το πόσο καλό ήταν το υλικό με το οποίο δουλέψαμε σε αυτόν τον δίσκο", είπε. "Και δημιούργησε μια μακροχρόνια σχέση εργασίας με εμένα και τον παραγωγό Andy LeMaster, κάτι που είναι πολύ σημαντικό".

Ο Stipe είπε επίσης ότι το 2023 θα περιλαμβάνει ένα νέο βιβλίο, μια έκθεση τέχνης και ένα έργο που θα περιλαμβάνει συνεργασία με "πολλούς χορευτές". "Κάνω κάτι που με τρομάζει εντελώς και δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι ικανός να το κάνω", σημείωσε. "Στην πραγματικότητα, ξέρω ότι είμαι ανίκανος, αλλά έχω αρχίσει να ζωγραφίζω".