Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2022 #1

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2022 #1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

29 Δεκεμβρίου 2022

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

- Τη διεύθυνση του Alpha 96.5 της Θεσσαλονίκης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Άγγελος Γαβρής.

- Αποστάσεις από δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα για τις γυναικοκτονίες, που είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, πήρε ο En Lefko 87.7 με δημόσια τοποθέτησή του.

- Στα Παραπολιτικά 90.1 ο Θανάσης Λάλας, παίρνοντας τη θέση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού.

- Στην ανανέωση του image του Μουσικού 98.6 προχώρησε ο όμιλος Πολίτη.

- Επεκτάθηκε για τρία ακόμη χρόνια η συνεργασία της ΑΕΜΑΡ με την MRB και της Global Link, για τις μετρήσεις ακροαματικότητας.

- Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Easy 97.2 κατά 11,7 εκατομμύρια ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για ραδιόφωνο, αποφάσισε να θέσει προς συζήτηση το ΔΣ του σταθμού.

- Σύμπραξη του Σταύρου Θεοδωράκη με την Star Επενδυτική Α.Ε. του ομίλου Βαρδινογιάννη, για την είσοδο της δεύτερης ως στρατηγικής επενδύτριας στο pod.gr.

- Στο ΕΣΡ το πρώην Ραδιόφωνο 24/7 88.6, μαζί με την ΕΡΤ1 και το Kontra, επειδή το 2017 είχε δημοσιοποιήσει δημοσκόπηση της Common View για την οποία είχε κάνει καταγγελία η Νέα Δημοκρατία.

-------------------------

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

- Στο δυναμικό του Ελλάδα 94.3 εντάχθηκε ο Δημήτρης Χατζηνικόλας, με εκπομπή στην πρωινή ζώνη του σταθμού.

- Το τέλος της λειτουργίας της Φωνής της Ελλάδας από τα βραχέα αποφάσισε το ΔΣ της ΕΡΤ, κίνηση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Παράλληλα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση προχώρησε στην αποξήλωση όλων των ιστών μεσαίων κυμάτων που έμειναν ανενεργοί.

- Και ξένα τραγούδια ενέταξε στο playlist του ο Μουσικός 98.6, στα πρότυπα του Δίεση 101.3.

- Επέστρεψε στον Real 97.8, κάτι παραπάνω από 5 χρόνια μετά την αποχώρησή της, η Κάτια Μακρή κάνοντας εκπομπές μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

- Δημόσια καταγγελία για μεγαλοϊδιοκτήτες που θέλουν να «μην αλλάξει τίποτα στην ολιγοπωλιακή κατάσταση που επικρατεί στα ραδιόφωνα της Αττικής», έκανε ο Over 104.9, ο οποίος βρέθηκε εκτός FM για μερικές ημέρες.

- Στον αέρα βγήκε ο City of Primo 106.1, ένα αθλητικό ραδιόφωνο που αποτέλεσε σύμπραξη του πρώην City International 106.1 και του διαδικτυακού radioprimo.gr.

- Ανακοίνωση κατά του Δεύτερου Προγράμματος 103.7 από την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, η οποία κατήγγειλε τον σταθμό για «άδικη και μεροληπτική μεταχείριση του Ελληνικού ρεπερτορίου». Από την πλευρά του το Δεύτερο απάντησε ότι η καταγγελία της Ένωσης στερείται λογικής και ουσίας.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Νερούτσος, ο οποίος έκανε εκπομπές επί σειρά ετών στο Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

- Τον μεγάλο νικητή και άλλους 4 συμμετέχοντες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό «Radio Star», για νέους παραγωγούς, ανακοίνωσε η Frontstage.

- Επέστρεψε στον Alpha 98.9 ο Κώστας Γκόντζος, κάνοντας εκπομπές καθημερινά στην απογευματινή ζώνη.

ΜΑΡΤΙΟΣ

- Στην επαναλειτουργία του μέσα από τα βραχέα κύματα προχώρησε η διεθνής υπηρεσία του BBC, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

- Την εξαγορά από το MBC Group ποσοστού 30% επί των δραστηριοτήτων του Ελλάδα, έναντι 225 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος Antenna.

- Την θέση του προέδρου του ΔΣ του Alpha 98.9 ανέλαβε ο Κώστας Φωτόπουλος, επικεφαλής των μουσικών ραδιοσταθμών του ομίλου Βαρδινογιάννη.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μεταξύ άλλων πρώην ιδιοκτήτης του Alpha 98.9 και του Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης.

- Αντιδράσεις σε συνδικαλιστικό επίπεδο, προκάλεσε η μη ανανέωση της σύμβασης μιας εργαζόμενης του 105.5 Στο Κόκκινο.

- Στις μετρήσεις ακροαματικότητας μπήκε το My Radio 104.6, έπειτα από 4 μήνες στον αέρα.

- Μετά την ΕΡΤ1 και στο Πρώτο Πρόγραμμα 105.8 ξεκίνησε εκπομπές η Χριστίνα Βίδου, στη μεσημεριανή ζώνη του ραδιοσταθμού.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Νίκος Αϊβαλής, ραδιοφωνικός παραγωγός των προγραμμάτων της ΕΡΑ από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

- Υβριστικές επιθέσεις σε βάρος του κατήγγειλε ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ, Θωμάς Σίδερης, μετά από ντοκιμαντέρ που μετέδωσε η εκπομπή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, «Αφύλαχτη Διάβαση», για τη δράση του Τάγματος Αζόφ. Είχαν ήδη προηγηθεί άθλιες αναρτήσεις Κανέλλη, Ψαριανού και Τριανταφύλλη. 

- Στο Nostos 100.6 ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, με εκπομπή στην απογευματινή ζώνη του σταθμού.

- Καταγγελία από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ 100.3, Βασίλη Κουφόπουλο, εναντίον του προέδρου της MRB, Δημήτρη Μαύρου, για την μεθοδολογία με την οποία γίνονται οι μετρήσεις ακροαματικότητας, και ειδικά κατά τη διάρκεια της εκπομπής του.

- Από το Σαββατοκυριακάτικο στο καθημερινό πρόγραμμα του Easy 97.2 μετακινήθηκε η Μαρία Φραγκάκη, με εκπομπή κάθε απόγευμα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

- Παράταση «ζωής» για τα βραχέα της ΕΡΤ μέχρι το τέλος Μαϊου, αποφάσισε το ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μετά από αίτημα του Υπουργείου Άμυνας.

- Την παραίτησή του υπέβαλλε από το Πρώτο Πρόγραμμα 105.8 ο Θωμάς Σίδερης, καταγγέλλοντας άσκηση ψυχολογικής βίας και προληπτικού ελέγχου από τον διευθυντή του σταθμού, Άρη Τόλιο. Η εκπομπή του, «Αφύλαχτη διάβαση», «μετακόμισε» στην Φωνή της Ελλάδας.

- Ραδιοφωνικός παραγωγός για έναν μήνα (ξανα)έγινε ο Robert Plant, κάνοντας εκπομπή στο BBC 6 Music μια φορά κάθε εβδομάδα.

- Σε νέα στούντιο, απέναντι από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Άλτερ Έγκο, μετεγκαταστάθηκε το μουσικό ραδιόφωνο του ομίλου, το My Radio 104.6.

- Τέλος από τον 105.5 Στο Κόκκινο ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος ήταν στη διεύθυνση του σταθμού και έκανε εκπομπές στην πρωινή ζώνη του.

- Την θέση του διευθυντή της ΕΡΑ Σπορ 101.8 ανέλαβε ο Νίκος Γκομώλης, αντικαθιστώντας τον Χρήστο Σαράντο.

- 7 ραδιόφωνα, το πρώην News 24/7 88.6, τα Παραπολιτικά 90.1, ο Λάμψη 92.3, ο bwinΣΠΟΡ FM 94.6, ο ΣΚΑΪ 100.3, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 και ο ΣΚΑΪ Αιγαίου 99.8, κλήθηκαν σε απολογία από το ΕΣΡ για δυσμενείς διακρίσεις και προσβολή προσωπικοτήτων από εκπομπές τους.