Επανάληψη ιστορίας με τον «Μέντα 88», όπως με τον τότε «Μελωδία» του ΣΚΑΪ

Επανάληψη ιστορίας με τον «Μέντα 88», όπως με τον τότε «Μελωδία» του ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι μέχρι στιγμής κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου στους 88 των FM, είναι στην ίδια κατεύθυνση με εκείνες που έκανε πριν 12 χρόνια στους 99.2.

30 Δεκεμβρίου 2022

Η επιστροφή του ομίλου ΣΚΑΪ στο μουσικό ραδιόφωνο μετά από 4 χρόνια, είναι ήδη γεγονός. Στην αρχή με την εξαγορά του 104 FM από τον Μένιο Φουρθιώτη, και στη συνέχεια με την διπλή εξαγορά των ραδιοσταθμών της Διαπασών, του Μέντα 88 και του Pepper 96.6. Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις του, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει πιο «ζεστά» την υπόθεση του «έντεχνου» Μέντα 88.

Οι κινήσεις οι οποίες γίνονται -και θα γίνουν- στον σταθμό, είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες που έγιναν και στον Μελωδία 99.2 πριν 12 χρόνια, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε πίσω το δημιούργημά του από τον αδερφό του, Θέμη. Τότε, το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού του Μελωδία απολύθηκε σταδιακά, με παραγωγούς και τεχνικούς που εργάζονταν στον σταθμό για πολλά χρόνια, να απομακρύνονται. Μια εκ των απολυμένων ήταν και η Βιβή Παπαστάθη, η οποία κάνει τώρα εκπομπές στον Μέντα 88. Σήμερα, στη νέα «έντεχνη» συχνότητα του ΣΚΑΪ, ο αριθμός των παραγωγών έχει ήδη μειωθεί από 6 σε μόνο τρεις.

Μια ακόμη μεγάλη αλλαγή που είχε προωθήσει τότε ο όμιλος ΣΚΑΪ στον Μελωδία 99.2, ήταν η επιβολή playlist μόνο με ελληνικά «έντεχνα» τραγούδια. Μια κίνηση που είχε ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων στις τάξεις των παλιών ακροατών του. Το project αυτό είχε αναλάβει ο τότε νέος διευθυντής του σταθμού, Νίκος Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Σήμερα, πάλι, έναν μήνα μετά την εξαγορά του Μέντα 88, ο όμιλος ΣΚΑΪ αποφάσισε να αλλάξει το ρεπερτόριο του ραδιοσταθμού και να τον κάνει (και εκείνο) αμιγώς «έντεχνο», καταργώντας όλα τα mainstream και ορισμένα λαϊκά τραγούδια από το playlist του. Ωστόσο, η κίνηση αυτή έγινε χωρίς να υπάρξει αλλαγή στη διεύθυνση του σταθμού, με τον Νίκο Μωραϊτη -ο οποίος παλιά ήταν παραγωγός του Μελωδία 99.2- να διατηρεί την θέση του.

Όπως έδειξε, πάντως, η ιστορία, οι αλλαγές που πραγματοποίησε τότε ο όμιλος ΣΚΑΪ στον Μελωδία ήταν επιτυχημένες. Ο σταθμός «απογειώθηκε» στις ακροαματικότητες, και έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά ραδιόφωνα της Αθήνας. Ιδιότητα την οποία κατέχει μέχρι σήμερα, αυτή τη φορά στα «χέρια» της Frontstage. Για τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα γίνουν στον Μέντα 88, θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα για να δούμε αν θα έχουν την ίδια (επιτυχή) κατάληξη.