Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2022 #2

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2022 #2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

30 Δεκεμβρίου 2022

ΜΑΪΟΣ

- Στον Alpha 98.9 ο Γιώργος Ντουδεσκέας, «μετακομίζοντας» από τον Real 97.8.

- Ο Λευτέρης Αρβανίτης ανέλαβε τη διεύθυνση του 105.5 Στο Κόκκινο, με τον Γιάννη Σμυρλάκη να τοποθετείται στην διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού.

- Ανήμερα των 70ών «γενεθλίων» του Δεύτερου Προγράμματος 103.7, βγήκε στον αέρα το πρώτο web radio της ΕΡΤ, το Δεύτερο Λαϊκά.

- Στην διεύρυνση του ρεπερτορίου του προχώρησε ο Μέντα 88, εντάσσοντας στο playlist του και mainstream ελληνικά και λαϊκά τραγούδια.

- Λίγες ημέρες μετά το Δεύτερο Λαϊκά, βγήκε στον αέρα και το δεύτερο web radio της ΕΡΤ, το Kosmos Jazz.

- Το κλείσιμο του BBC Radio 4 Extra, που παίζει θεατρικές παραστάσεις, κωμικά σόου και παιδικές εκπομπές, ανακοίνωσε το BBC στο πλαίσιο ευρύτερων περικοπών στον οργανισμό, σε βάθος χρόνου.

- Την συνεργασία του με τον ΣΚΑΪ 100.3 ανακοίνωσε ο Status 107.7 της Θεσσαλονίκης.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Μελισσινός, ο οποίος έκανε εκπομπές στον Rock FM 96.9 τα τελευταία 15 χρόνια.

- Νέα παράταση, μέχρι τα μέσα Ιουνίου, πήρε η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας στα βραχέα.

ΙΟΥΝΙΟΣ

- Την δική του streaming πλατφόρμα απέκτησε ο Ρυθμός 94.9, το rythmostube.gr με επεισόδια της «Νύχτας στον Ρυθμό».

- Γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς 2022 αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, η ιδιοκτήτρια και πρόεδρος της Frontstage.

- Και στο πρόγραμμα του Rock FM 96.9 ο Κώστας Ζήκος, καλύπτοντας εν μέρει το κενό που άφησε ο θάνατος του Γιώργου Μελισσινού.

- Στο λανσάρισμα του ERTecho προχώρησε η ΕΡΤ, μιας ραδιοφωνικής πλατφόρμας η οποία θα φιλοξενεί όλες τις δραστηριότητες των προγραμμάτων της ΕΡΑ.

- Την απόφασή του να βγάλει από το playlist του το μοναδικό τραγούδι του Light που έπαιζε, γνωστοποίησε ο Μέντα 88, λόγω της συμμετοχής του τράπερ σε επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Mad VMA.

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η εμβληματικότερη φωνή του En Lefko 87.7, που έκανε εκπομπές στον σταθμό για πάνω από 20 χρόνια.

- Τέλος από το magazino του ΣΚΑΪ 100.3 ο Νίκος Στραβελάκης, αποχωρώντας συνολικά από τον όμιλο του Νέου Φαλήρου.

- Το Killing In The Name των Rage Against the Machine έπαιζε ασταμάτητα το Kiss Radio του Βανκούβερ, στο πλαίσιο ενός διαφημιστικού τρικ για το λανσάρισμα ενός νέου ροκ σταθμού στη θέση του.

ΙΟΥΛΙΟΣ

- Πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΡ στον αθλητικό ραδιοσταθμό Pressing 90.1 της Λάρισας, επειδή «προσέβαλλαν την τιμή και την προσωπικότητα» του τότε προέδρου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια.

- Στο λανσάρισμα του Capri, ενός νέου «εναλλακτικού» web radio, προχώρησε το Soundis.gr του ομίλου Antenna.

- Οριστικό τέλος για τον Flash 96, με το ΕΣΡ να ανακαλεί την άδειά του και να επιστρέφει τη συχνότητά του στο κράτος.

- Μεγάλη πυρκαγιά από εμπρησμό ξέσπασε στο κτίριο όπου στεγάζονται ο Real 97.8 και ο Ελληνικός 93.2 στο Μαρούσι, χωρίς όμως να προκληθούν μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις τους.

- Και στα ΔΣ των ραδιοσταθμών του ομίλου Βαρδινογιάννη βρέθηκαν οι επενδυτές της «Primos Media» που, νωρίτερα, είχαν αγοράσει το 50% του Alpha.

- Στην εξαγορά του Party 104 από τον Μένιο Φουρθιώτη, προχώρησε ο όμιλος ΣΚΑΪ, μεταβιβάζοντάς τον σε μια νέα εταιρεία που δημιούργησε, την «Μουσική Ψυχαγωγική Ραδιοφωνική Μονοπρόσωπη Α.Ε.».

- Την αφαίρεση από το playlist του των τραγουδιών στα οποια συμμετέχει ο Bruce Dickinson, αποφάσισε ο Atlantis, λόγω της συμπεριφοράς του frontman των Iron Maiden σε θεατή, που άναψε καπνογόνο στη συναυλία του συγκροτήματος στην Αθήνα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

- «Έφυγε» από τη ζωή ο Σταύρος Ψυχάρης, μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης του πάλαι ποτέ Βήμα 99.5.

- Το κλείσιμο του Μουσικού από τα FM ανακοίνωσε το Politis Group, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι την θέση του στους 98.6 θα πάρει ένα νέο ραδιόφωνο για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το Pride Radio.

- Στο Kosmos 93.6 ξεκίνησε εκπομπές ο Γιώργος Πολυχρονίου, λίγους μήνες μετά τη «μετακόμισή» του από το Nostos 100.6.

- Αντιδράσεις στους ακροατές της ΕΡΑ Σπορ 101.8 αλλά και δημοσιογράφων, προκάλεσε η κίνηση της ΕΡΤ να κόψει τις αποστολές για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων.

- Λογοκρισία σε βάρος του από το κεντρικό newsroom της ΕΡΤ, κατήγγειλε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων, Σωτήρης Αργύρης, με αιτία κείμενό του με δηλώσεις του τέως ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, για την υπόθεση των υποκλοπών.

- Στην πρωινή ζώνη των Παραπολιτικών 90.1 ο Βασίλης Σκουρής, μαζί με τον Σωτήρη Ξενάκη που «μετακόμισε» από το Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα του σταθμού.

- Ανταλλαγή παρουσιαστών magazino μεταξύ του ΣΚΑΪ 100.3 και του Real 97.8. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος «μετακόμισε» από το Μαρούσι στο Νέο Φάληρο, με τον Νίκο Στραβελάκη να ακολουθεί την ακριβώς αντίστροφη διαδρομή.

- Στον Real 97.8 η Μαρία Αναστασοπούλου, έπειτα από μακρόχρονη «θητεία» στον ΣΚΑΪ 100.3, και η Σεμίνα Διγενή.

- Στην πρωινή ζώνη του 105.5 Στο Κόκκινο ο Γιάννης Στρατάκης.