Οι Iron Maiden τιμήθηκαν με τη δική τους σειρά βρετανικών γραμματοσήμων

Οι Iron Maiden τιμήθηκαν με τη δική τους σειρά βρετανικών γραμματοσήμων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η νέα σειρά αποτελείται από 12 συνολικά γραμματόσημα.

05 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Τα οκτώ παρουσιάζουν λήψεις ζωντανών εμφανίσεων από όλη την καριέρα του συγκροτήματος, ενώ τα άλλα τέσσερα απεικονίζουν τη διάσημη μασκότ του metal συγκροτήματος, τον Eddie, όπως απεικονίζεται σε μερικά από τα κλασικά άλμπουμ (Iron Maiden, Senjutsu) και τραγούδια του συγκροτήματος ("The Trooper", "Aces High").

Εκτός από τα ίδια τα γραμματόσημα, το Βασιλικό Ταχυδρομείο παρουσίασε μια σειρά από διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα που σχετίζονται με τη σειρά. Περιλαμβάνουν κορνιζαρισμένες παρουσιάσεις των γραμματοσήμων, εξώφυλλα πρώτης ημέρας και μια περιορισμένη έκδοση κορνιζαρισμένου γραμματοσήμου και εικονογράφησης Senjutsu με την υπογραφή του καλλιτέχνη Mark Wilkinson.

Για όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μια υψηλότερη τιμή, τα γραμματόσημα Limited Edition Platinum Eddie προσφέρουν το φύλλο γραμματοσήμου της μασκότ με πλατινένιο στρώμα, συσκευασμένο σε ειδική θήκη Iron Maiden. Μόνο 666 από αυτά τα αντικείμενα θα πωληθούν, στην τιμή των 199,99 λιρών Αγγλίας (περίπου 240 δολάρια). Εν τω μεταξύ, το Iron Maiden Limited Edition Gold Stamp Set περιλαμβάνει και τις οκτώ λήψεις ζωντανών εμφανίσεων με επίστρωση χρυσού 24 καρατίων και παρουσιάζεται σε ένα κόκκινο κουτί με χρυσό φύλλο. Αυτό το αναμνηστικό πωλείται στην τιμή των 149,99 λιρών (περίπου 180 δολάρια).

Οι Iron Maiden είναι το πέμπτο βρετανικό συγκρότημα για το οποίο θα κυκλοφορήσει σειρά γραμματοσήμων της Royal Mail, μετά τους Beatles το 2007, τους Pink Floyd το 2016, τους Queen το 2020 και τους Rolling Stones το 2022.

Όλα τα γραμματόσημα και τα προϊόντα Iron Maiden θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις 12 Ιανουαρίου, αλλά είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από τώρα μέσω της ιστοσελίδας της Royal Mail.