Ο Nick Cave λέει ότι θέλει να κάνει ένα νέο άλμπουμ των Bad Seeds το 2023

Ο Nick Cave λέει ότι θέλει να κάνει ένα νέο άλμπουμ των Bad Seeds το 2023
Ακολουθήστε μας στο Google news

Aλλά «πρέπει να γράψει το καταραμένο πράγμα».

10 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Nick Cave θέλει να γράψει ένα νέο άλμπουμ με τους Bad Seeds φέτος - ή τουλάχιστον έτσι είπε στο πρόσφατο ενημερωτικό του δελτίο, το Red Hand Files. «Αυτά είναι ταυτόχρονα καλά και κακά νέα. Καλά νέα γιατί ποιος δεν θέλει έναν νέο δίσκο των Bad Seeds; Κακά νέα γιατί πρέπει να το γράψω αυτό το καταραμένο πράγμα», αποκάλυψε ο Cave. «Ξεκίνησα τη διαδικασία στις 9 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου. Τώρα είναι 6 Ιανουαρίου - έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα και έχω γράψει μερικά πράγματα, αλλά δεν είναι πολύ καλά, ή ίσως είναι, είναι δύσκολο να πω. Έχει επέλθει ένα είδος ραστώνης, πολυετής και προβλέψιμη».

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που οι Nick Cave & the Bad Seeds κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ. Το Ghosteen βγήκε το 2019 και ακολούθησε το B-Sides & Rarities (Part II) το 2021. Από τότε ο Cave παρέμεινε απασχολημένος με σόλο δουλειές, συνεργαζόμενος με τον Warren Ellis στο κοινό τους άλμπουμ Carnage το 2021 και στο spoken-word LP Seven Psalms το 2022, τα οποία αναδείχθηκαν στο ντοκιμαντέρ This Much I Know to Be True.

Το 2015, ο 15χρονος γιος του Cave, Arthur, σκοτώθηκε μετά από πτώση από γκρεμό στην Αγγλία. Ο Cave δημοσίευσε τα απομνημονεύματα Faith, Hope and Carnage, τα οποία βασίζονται σε 40 ώρες συνεντεύξεων με τον δημοσιογράφο Sean O'Hagan, για να προβληματιστεί σχετικά με τη θλίψη και την τέχνη στον απόηχο του ξαφνικού θανάτου του. Τον Μάιο του περασμένου έτους πέθανε και ο Jethro Lazenby, ο μεγαλύτερος γιος του Cave.

Πέρυσι, ο Cave εξέθεσε μια νέα σειρά κεραμικών γλυπτών στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén της Φινλανδίας μαζί με τον Brad Pitt. Ένας κινούμενος, φανταστικός Cave πρωταγωνίστησε επίσης στο Before They Were Gods, μια τηλεοπτική σειρά για τον μουσικό και τον Σουηδό θρύλο της ροκ Thåström που έγιναν φίλοι από παιδιά. Ο Cave ακόνισε τις υποκριτικές του ικανότητες το προηγούμενο έτος, καθώς πρωταγωνίστησε ως H.G. Wells στην ταινία του 2021 The Electrical Life of Louis Wain, επίσης.