Υπάλληλος της Μητρόπολης χρίστηκε σκηνοθέτης από την ΕΡΤ

Υπάλληλος της Μητρόπολης χρίστηκε σκηνοθέτης από την ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ζούμε τραγελαφικά πράγματα με την ΕΡΤ.

18 Ιανουαρίου 2023

Το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ προέβη σε καταγγελία για την ΕΡΤ που βαπτισε σκηνοθέτη έναν συνταξιούχο ηχολήπτη στη Μητρόπολη

Δείτε την ανακοίνωση:

Την Κυριακή γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αυθαιρεσίας από την διοίκηση, εις βάρος της ειδικότητας των σκηνοθετών. Συγκεκριμένα αποφάσισε η μετάδοση της λειτουργίας στη Μητρόπολη να γίνει με φορητή μίξη, ναι μεν με προσωπικό της ΕΡΤ αλλά χωρίς σκηνοθέτη από την ΕΡΤ. Αντ’ αυτού ‘έχρισε’ σκηνοθέτη υπάλληλο της μητρόπολης, συνταξιούχο ηχολήπτη και αποφάσισε να αναθέσει σ’ αυτόν την ευθύνη της σκηνοθεσίας της μετάδοσης.
Αυτές οι πρακτικές εκτός από πρωτοφανείς στην ιστορία της ΕΡΤ, είναι επιζήμιες για την εικόνα και την αξιοπιστία της και φανερώνουν έλλειψη τηλεοπτικής παιδείας για τους εμπνευστές τους
Ο Σκηνοθέτης είναι ο μόνος που διαθέτει την απαραίτητη αισθητική ,τεχνογνωσία και εμπειρία που απαιτούνται για μια άρτια τηλεοπτική μετάδοση και αυτό τον καθιστά αναντικατάστατο σε κάθε τηλεοπτική παραγωγή, ακόμα περισσότερο όταν αυτή είναι μια ζωντανή μετάδοση.
Γι’ αυτό θεωρείται- και είναι – μια από τις κορυφαίες ειδικότητες στην εταιρία και κανένας δεν δικαιούται να «παίζει» και με την ειδικότητα αυτή (όπως άλλωστε και με οποιαδήποτε άλλη)αλλά και με την εικόνα που βγάζει η ΕΡΤ στις τηλεοπτικές παραγωγές της.
Βέβαια αυτοί που καταφεύγουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Υ.Γ. Ενώ η διοίκηση συνεχίζει να συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο στους εργαζόμενούς της, από την άλλη χρησιμοποιεί αυτούς και τα τεχνικά μέσα της εταιρίας και προσφέρει δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο στα ιδιωτικά κανάλια,όπως συνέβη με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, κατά την οποία όλη η ροή του προγράμματός τους ήταν κατά μεγάλο μέρος από το pool που έπαιρναν από την ΕΡΤ.

Να υπενθυμίσουμε και την απίστευτη εσωτερική οδηγία της ΕΡΤ σχετικά με την κηδεία του Τέως

BAΣEI ΠPΩTOKOΛΛOY OI ΣYNAΔEΛΦOI ΠOY ΘA AΠAΣXOΛHΘOYN ΓIA THN TEΛETH ΣTH MHTPOΠOΛH AΘHNΩN KAI ΣTO TATOI, ΘA ΠPEΠEI NA ΦEPOYN EΠIΣHMH ENΔYMAΣIA ΣKOYPOY XPΩMATOΣ.