Πράσινο φως» στον «γάμο» United Group με Alpha

Πράσινο φως» στον «γάμο» United Group με Alpha
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επισπεύδεται η άρση απαγόρευσης «εξόδου» των συνδρομητικών καναλιών στην ελεύθερη τηλεόραση«

19 Ιανουαρίου 2023

Επισπεύδεται το «πράσινο φως» στα συνδρομητικά κανάλια, να δραστηριοποιηθούν στην ελεύθερη τηλεόραση. Η αλλαγή του νόμου που θα επιτρέψει στην United Group μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Nova και της Wind να «βγει» στην ελεύθερη τηλεόραση με όχημα τον Alpha, έρχεται τελικά νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί.
Παρότι αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να αφήσει την επίλυση της εκκρεμότητας με την αλλαγή του νόμου κατ’ απαίτηση της Κομισιόν για μετά τις εκλογές, κατατέθηκε η τροπολογία που τροποποιεί το άρθρο 43 του ν.4779/2021.

Με την εν λόγω διάταξη, θα υπάρξει άρση της απαγόρευσης στα συνδρομητικά κανάλια να αγοράσουν τηλεοπτικό κανάλι, η οποία έως τώρα μπλοκάρει την έξοδο της United Group στην ελεύθερη τηλεοπτική αγορά μέσω Alpha.
Προηγήθηκε η προσφυγή της United Group στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ακολούθως η απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει αλλαγή του νόμου από την ελληνική κυβέρνηση εντός διμήνου, προθεσμία που έχει ήδη λήξει από τα τέλη Νοεμβρίου.
Η πλευρά της Motor Οil που προχώρησε σε μεταβίβαση του 50% του Alpha στην Primos Media Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο τον περασμένο Μάιο, επιθυμεί να απεμπλακεί σταδιακά από τον τηλεοπτικό χώρο.

(αποσπάσματα από το Daily Fax)