«Το Ρίφι» του Μηνά Βιντιάδη

«Το Ρίφι» του Μηνά Βιντιάδη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ως που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος…

03 Φεβρουαρίου 2023

Την πρώτη παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος “Το Ρίφι” κάνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στον Ιανό της Αθήνας ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τα΄”Ελληνικά Γράμματα” θα μιλήσουν οι συγγραφείς Άρης Σφακιανάκης και Αλέξανδρος Ασωνίτης, αποσπάσματα θα διαβάσει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Βάνα Πεφάνη, ενώ την εκδήλωση θα “ντύσουν” μουσικά με λύρα και λαούτο ο Αντώνης Καραγιαννάκης και ο Ηλίας Τουσούνης.


Η υπόθεση

Στο Πετρονήσι, στο νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, γεννιέται ένα παιδί που χάνει τη μητέρα του πάνω στη γέννα. Ο βοσκός πατέρας του, άγριος και ακοινώνητος, θα το κρύψει σε μια στάνη ψηλά στο βουνό και θα το μεγαλώσει με τα ζώα, χωρίς ποτέ κανείς να πληροφορηθεί την ύπαρξη του.
Ο Χαδιώτης Βασιλάς, ο βασικός ήρωας του μυθιστορήματος, δεν θα βγάλει ταυτότητα, δεν θα πάει σχολείο, δεν θα συναντήσει άνθρωπο. Πρόβατα, κατσίκια, μουλάρια, σκυλιά και πουλιά του κρατούν παρέα στο μικρό του σύμπαν, που συμπληρώνεται από χωράφια με ελιές, σιτάρια, κριθάρια και μελίσσια.
Μόλις κλείνει τα 18 γίνεται η μεγάλη ανατροπή στη ζωή του.
Η κοινωνία ανακαλύπτει την ύπαρξή του, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω του, η Επιστήμη και το Θέαμα τον διεκδικούν κι εκείνος γνωρίζει μια ζωή που δεν φανταζόταν, τον έρωτα και, κυρίως, μέχρι που φτάνει η δύναμη του μυαλού του.
Έως που θα φτάσει αλήθεια;
Ένα μυθιστόρημα για την αθωότητα, την αγάπη, τον Άνθρωπο, τη Φύση, σε μια «άλλη Ελλάδα» των τελευταίων 250 χρόνων, μέσα από τους ανθρώπους ενός μικρού νησιού στην άκρη του χάρτη. Ήρωες του ’21, πειρατές, καπεταναίοι και βοσκοί σε μια οικογένεια, που γενιά με γενιά άλλαζε δραματικά, λες και κάποιος μ’ ένα μαγικό ραβδί έπαιζε παιχνίδια με τα πρόσωπα και την Ιστορία.
Κι ένα παιδί που μεγάλωσε σαν ρίφι.