Αφιέρωμα στον σπουδαίο Burt Bacharach

Αφιέρωμα στον σπουδαίο Burt Bacharach
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενας από τους μεγαλύτερους συνθέτες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

09 Φεβρουαρίου 2023

Και αμέσως τα ραδιόφωνα αρχίζουν τα αφιερώματα. Οπως ο Νίκος Ξανθάκος στο Κανάλι Ενα του Πειραιά. «Από ένα πρόχειρο υπολογισμό θα χρειαζόμασταν περίπου 6 ώρες για να παρουσιάσουμε το τεράστιο έργο του Burt Bacharach που μαζί με τον φίλο του και συνεργάτη, στιχουργό Hal David (1921-2012) ήταν υπεύθυνοι για μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του προηγούμενου αιώνα», λέει ο Νίκος.

Ο όρος 'Easy Listening' είναι μικρός και λίγος για να χαρακτηρίσει τις δουλειές του. Από την άλλη όλα αυτά τα τραγούδια στα τέλη της δεκαετίας του 50 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 80, είναι μοναδικά ποπ διαμάντια που δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Και που θα έχει ενδιαφέρον αν μετά από 50 χρόνια πόσοι θα μνημονεύουν την ποπ της εποχής μας, η θα ακούνε σε μια φουτουριστική εποχή έστω και με την επέμβαση της Τεχνητής Νοημοσύνης ένα μίγμα του " I Say A Little Prayer" η του "The Look Of Love" και όχι μόνο.

Έτσι σε 2 μέρη, Παρασκευή και Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο Κανάλι 1 90,4 του Πειραιά ο Νίκος Ξανθάκος θα παρουσιάσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια όλων των εποχών. Για τον Burt Bacharach που μας τα χάρισε απλόχερα.