Ένας «επίμονος» δημοσιογράφος, ο Άρης Χατζηγεωργίου

Ένας «επίμονος» δημοσιογράφος, ο Άρης Χατζηγεωργίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αποθέωση της δημοσιογραφίας...

09 Μαρτίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Έγινε viral η χθεσινή ερώτηση του δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών» Αρη Χατζηγεωργίου προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Αρχισε να ιδρώνει ο υπουργός φτάνοντας στο σημείο, πρωτοφανές, να πει «ανακαλέστε την ερώτηση». Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά των συνεντεύξεων τύπου, πολιτικός να ζητήσει από δημοσιογράφο ανάκληση ερώτησης! «Επεσε σε... κανονική συνέντευξη» γράφει σήμερα ειρωνικά η Εφ.Συν.

 

 

Ο Άρης Χατζηγεωργίου είναι ένας από τους πιο σπουδαίους δημοσιογράφους που έχουμε. Ήρεμη δύναμη. Τον ζω χρόνια εγώ και τον βλέπω πως δουλεύει, από τα χρόνια της Ελευθεροτυπίας. Σοβαρός, μεθοδικός, μετρημένος, σχολαστικός. Υπόδειγμα ο άνθρωπος, μας προσφέρει δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας. 

Τα τελευταία χρόνια έγραφε διαρκώς για τα τρένα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Θυμάμαι τρία τουλάχιστον πρωτοσέλιδα να λένε πως υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια των τρένων. Να κραυγάζουν. Τρία πρωτοσέλιδα και δεκάδες ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες. Εμμονικά θα έλεγε κάποιος. Τα έβλεπαν όλοι (εκτός από τη Μαρία Σαράφογλου του ΑΝΤ1 ίσως). Δυστυχώς ο Άρης επιβεβαιώθηκε με έναν τρόπο που δεν θα ήθελε κανένας, ούτε και ο ίδιος.

Υπάρχουν λοιπόν δημοσιογράφοι εις τας Αθήνας και ο Αρης είναι ένας από αυτούς. Respect.