Πώς κάλυψε η ΕΡΤ τη μεγάλη απεργία; Απλώς δεν την κάλυψε...

Πώς κάλυψε η ΕΡΤ τη μεγάλη απεργία; Απλώς δεν την κάλυψε...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ανακοίνωση από την Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση είναι αποκαλυπτική.

20 Μαρτίου 2023

Γράφει μεταξύ άλλων:

Την Πέμπτη 16/3, οι κινητοποιήσεις μεταδόθηκαν ως εξής:

* Στο Δελτίο Ειδήσεων των 12, την απεργία την «παίζουν» δεύτερο θέμα για 7΄.

* Στο Δελτίο Ειδήσεων των 3, τρίτο θέμα (μετά από 16 λεπτά) για 4΄ μόνο, ξεκινώντας από τα επεισόδια στην Αθήνα τα
οποία «ως είθισται» οφείλονται στις επιθέσεις των κουκουλοφόρων και όχι της αστυνομίας.

* Τα Δελτία αδιαφόρησαν για τις κινητοποιήσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο, τη Λάρισα, το Βόλο, τα Ιωάννινα, ενώ για την Πάτρα αναφέρθηκαν μόνο στα επεισόδια.

* Στην εκπομπή «Περίμετρο» που έχει τη δυνατότητα συνδέσεων με όλες τις μεγάλες πόλεις (για να δικαιώνει και τον τίτλο της), έγιναν επιλεκτικές συνδέσεις σε μερικές μόνο, κρατώντας το θέμα στα 9,5΄.

* Στο Δελτίο των 6 στην ΕΡΤ3 όχι μόνο παίζει τις κινητοποιήσεις πρώτο θέμα (3΄ μόνο) αλλά αναβαθμίζει την αντι-απεργιακή οπτική. Ως δεύτερο θέμα έχει την ταλαιπωρία του κοινού εξαιτίας της απεργίας στα αεροδρόμια, υπερτονίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα της στην οικονομία, χωρίς να γίνεται αναφορά στα αιτήματα των εργαζομένων.

* Την Τρίτη 15/3 στο ίδιο Δελτίο έπαιξε ο κ. Γεραπετρίτης 20΄, μαγνητοσκοπημένα, ενώ δεν ήταν στο πρόγραμμα. Προηγουμένως είχε προβληθεί κάποιο απόσπασμα της ομιλίας του και έγινε αναφορά στα λεγόμενά του από δημοσιογράφο από την αίθουσα σύνταξης. Ενδεικτική η αναφορά, γιατί έτσι κι αλλιώς, όποιο Δελτίο της ΕΡΤ και να παρακολουθήσει κανείς, ο κυβερνητικός εναγκαλισμός είναι ολοφάνερος.