Ένα απάνθισμα από τα social media με σχόλια για την εκπομπή σε σχέση με τη δημοσιογραφία, όχι την πολιτική.
22 Μαρτίου 2023
Του Γιάννη Αλμπάνη
Η συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Θεοδωράκη είναι μια πολύ κακή στιγμή της πολιτικής, γιατί δείχνει έναν πρωθυπουργό ο οποίος στην ουσία πιστεύει ότι για την τραγωδία φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό του. Δείχνει επίσης ότι όχι μόνο δεν θα αλλάξει πορεία, αλλά θα επιμείνει ακόμα περισσότερο στην πολιτική που έφερε την τραγωδία.
Είναι ακόμα χειρότερη όμως από τη σκοπιά της δημοσιογραφίας. Η όλη εκπομπή έχει στηθεί όχι για να στριμωχτεί ο πρωθυπουργός όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια κανονική συνέντευξη, αλλά για να βγει από τη δύσκολη θέση του και να εκπέμψει χωρίς πραγματικά εμπόδια το μήνυμά του.
Πρόκειται για προπαγάνδα η οποία μάλιστα δεν είναι πειστική.
δεν ρωτάς έναν πολιτικό αν έχει δίκιο
— Christos Xanthakis (@ChristosXanthak) March 21, 2023
αυτός η ο αντίπαλός του,
σε σχέση με συγκεκριμένες στατιστικές που παραθέτουν.
κάνεις την έρευνά σου, βρίσκεις απαντήσεις,
και στριμώχνεις, αν θες, τον απέναντί σου. #Protagonistes
παρεμπιπτόντως, ούτε λέξη για τις υποκλοπές στη χθεσινή συνέντευξή,
— Christos Xanthakis (@ChristosXanthak) March 22, 2023
παρά το ρεπορτάζ φωτιά των NYTimes για τα τραβήγματα της Αρτέμιδος Σίφορντ.
και καλά ο πρωθυπουργός, δεν είχε καμιά υποχρέωση να το ανοίξει το θέμα.
ο δημοσιογράφος;#Protagonistes
Του Αρη Ραβανού
Μια πολύ κακή συνέντευξη του Πρωθυπουργού με ευθύνη Θεοδωράκη.
- Κυριάκο να κάνουμε μια εκπομπή για τα Τέμπη;
— Tony Rigopoulos (Αντώνης Ρηγόπουλος - طوني) (@tony_rgps) March 21, 2023
- Ναι αμε, θα πω για το τι έκανα όταν ήμουν υπουργός το 2013, την αξιολόγηση και τον ΑΣΕΠ.
- Ωραίος, μέσα! Καλησπέρα - Καλησπέρα...#protagonistes
Λένε δημοσιογραφία είναι "έλεγχος της εξουσίας". Τότε μετά από ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, η δημοσιογραφία οφείλει να επιδιώκει την απολογία της εξουσίας. Αν αυτό ήταν επιδίωξη απολογίας της εξουσίας από τη δημοσιογραφία που "ελέγχει" τότε να ξαναορίσουμε τη λέξη "πλυντήριο". #protagonistes
— Μπογιόπουλος Νίκος (@NMpogiopoulos) March 21, 2023
Της Έλενας Ακρίτα
Κοινωνιοπαθεια. Αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας όπου το άτομο είναι δυσλειτουργικό και φέρεται καταστροφικά, χωρίς να έχει αίσθηση «σωστού» και «λάθους» και συχνά παραβλέποντας τα δικαιώματα, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των άλλων.
Τα άτομα αυτά χειραγωγούν, διαπληκτίζονται ή επιδεικνύουν παντελή αδιαφορία προς τους άλλους. Συχνά παραβαίνουν το νόμο, όμως ποτέ δεν έχουν ενοχές και μετανιώνουν για τις πράξεις τους.
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τυπικές ενδείξεις της κοινωνιοπάθειας είναι οι εξής:
* Περιφρόνηση απέναντι σε «σωστό» και «λάθος»
* Συχνά ψέματα και απόπειρες εξαπάτησης προς εκμετάλλευση των άλλων
* Εγωκεντρισμός, αίσθημα υπεροχής και επιδειξιομανία
* Παρανομίες
* Καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων με τη χρήση απειλών, ψευδών ισχυρισμών και παραπλάνησης
* Εχθρικότητα, ευερεθιστότητα, νευρικότητα, παρορμητικότητα, επιθετικότητα ή βίαιη συμπεριφορά
* Έλλειψη ενσυναίσθησης και τύψεων για τη βλάβη τρίτων
σημάδια.
Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να μας κάνει να ξεχάσουμε τι πρωθυπουργός είναι και ο Θεοδωράκης μας θύμισε τι δημοσιογράφος ήταν. #protagonistes
— Kostas.Vaxevanis (@KostasVaxevanis) March 22, 2023
Του Δημήτρη Μανιάτη
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρωτάει αν πρέπει να κάνουμε βήματα μεγαλύτερα από τη φθορά. Εντυπωσιακές ερωτήσεις για τις υποκλοπές.
Μητσοτάκης και Θεοδωράκης έκαναν τηλεοπτικό μελόδραμα το #Τεμπη_έγκλημα
— e-tetRadio.gr (@tetRadio) March 21, 2023
Θα έπρεπε να ντρέπονται και οι δύο, ειδικά ο δημοσιογράφος #Protagonistes
Του Δημήτρη Τερζή
Αύξηση πωλήσεων στις τηλεοράσεις κατά 128 τοις εκατό αύριο. Προφητικό ποστ. 27 μονάδες διαφορά πάνω η ΝΔ μετά την αποψινή συνέντευξη Μητσοτάκη.
Ξεκάθαρα προσβολή μνήμης νεκρών. #protagonistes
— Stelios nikitopoulos (@stenikito) March 21, 2023
Του Θωμά Σίδερη
Το κινηματογραφικό βλέμμα του Σταύρου θα διδάσκεται κάποτε στη σχολή κινηματογράφου του UCLA. Το gimbal που κρατά θα φιλοξενηθεί στον 2ο όροφο του ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης. Η κάμερα πλέον θα φιλοξενείται στο κέντρο Ζορζ Μπομπιντού στο Παρίσι, μετά και από προσωπική παρέμβαση του Εμμανουέλ Μακρόν, γιατί ως γνωστόν ο Σταύρος είναι μέγας θαυμαστής του Γάλλου Προέδρου.
Στις σχολές δημοσιογραφίας του υπόλοιπου κόσμου θα διδάσκεται κάτι άλλο. Για τουλάχιστον #108 λόγους.
Για τον Μητσοτάκη η διακυβέρνηση της χώρας πάντα ήταν... "επικοινωνία και όχι ουσία". Είναι λογικό λοιπόν ο τηλε-πρωθυπουργός (και των υποκλοπών) να εξαγγέλλει εκλογές μέσα από συνέντευξή του στην τιβί, αδιαφορώντας για "θεσμικότητες". #protagonistes
— Giorgos Trapeziotis (@GTrapeziotis) March 21, 2023
Της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Η εκπομπή που έγινε κόμμα, ο πρωθυπουργός που έγινε εκπομπή και μετά το κόμμα που ξαναέγινε εκπομπή, ξαναέγινε κόμμα και έκλεισε με διάγγελμα για να ξορκίσει τον μεγάλο θυμό.
Είναι προσβλητικό το αποψινό θέαμα
— Irene Kostaki (@ikostaki) March 21, 2023
Της Ναταλί Χατζηαντωνίου
Μια όχι και τόσο βιαστική αποφωνηση, με την άποψή μου (και μόνον): πριν κι από τον εξευτελισμό της πολιτικής, ο απόλυτος, σχεδόν μη αναστρέψιμος, εξευτελισμός της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Του Γιώργου Μανταίου
Απ’οτι καταλαβαίνω σήμερα, τη συνέντευξη του απερχόμενου (αλλά στις δημοσκοπήσεις υπεργκόμενου) παρακολούθησαν μόνο όσοι ήθελαν με βεβαιωθούν ότι ο κυρ Σταύρος Θεοδωράκης είχε βάλει το σωστό πρόγραμμα στο πλυντήριο.
Μια στημένη εκδούλευση ήταν και τίποτα παραπάνω, που συνετέλεσε στον περαιτέρω εξευτελισμό και των δυο
Του Αρη Δαβαράκη
Έκανα μια αναζήτηση "Θεοδωρακης- Μητσοτακης" και μου βγήκανε δύο εκδοχές. Μετα κάθησα και είδα τους "Πρωταγωνιστες" για τους οποίους τόση φασαρία έχει γίνει εδώ γύρω στα "σόσιαλ". Δεν έμαθα τίποτα καινούργιο, αλλά είδα σίγουρα ένα τηλεοπτικό αποτέλεσμα που μου άρεσε. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί έχει ξεσπάσει τέτοιος κουρνιαχτός γύρω από την συνέντευξη, τόση οργή κατά του αγαπημένου φίλου μου Σταύρου, τόση οργή κατά του πρωθυπουργού. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως οι "πιστοί" του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πως αν χάσει ο Τσιπρας και αυτές τις εκλογες τελείωσε. Θα περάσουμε ανεπιστρεπτί σε φάση ξεριζωματος όλων των μπάομπαμπ του παλαιοκομματισμού, τόσο στην ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και υπάρχουν ακόμα κάτι παλιά μυαλά, ανεξαρτήτως ηλικιας (σε όλα τα κομματα) που δεν θέλουν να συμβεί αυτό. Θα συμβεί όμως - γιατί "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"!
Του Φοίβου Κλαυδιανού
Τι πιο αναμενόμενο, μετά από ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο τέλος μιας τετραετούς διακυβέρνησης και λίγο πριν τις εκλογές..., να συναντιέται ένας δημοσιογράφος με τον πρωθυπουργό... σε μια ήρεμη συζήτηση, χωρίς ιδιαίτερα δύσκολες ερωτήσεις και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον...
ΥΓ. 1) Αναρωτιέμαι αν έχουν μετρήσει σωστά στο Μαξίμου πόσο ενημερωμένος είναι ο κόσμος το τελευταίο διάστημα και πόσο εύκολα αγοράζει λαϊφταλιστικες συνεντεύξεις ή αν αυτές τον ενοχλούν.
ΥΓ. 2) Ο συνάδελφος παίρνει την ευθύνη μιας συνέντευξης που τις τελευταίες βδομάδες ντράπηκαν να πάρουν ακόμη και τα πιο πιστά πιστόλια του Μαξίμου.
Το σημερινό ήταν μία ύβρις στα θύματα αλλά και σε μία χώρα που πενθεί σε κατάσταση σοκ.
— Σπύρος Γεράρδης (@SpyrosGerardis) March 21, 2023
Ο Γκρίνμπεργκ ξεκίνησε ως γκουρού επικοινωνιολόγος και κατέληξε σαν τον Χάρβεϊ Καϊτέλ στο Pulp Fiction #protagonistes
Του Κώστα Κωστάκου
Έβαλα τώρα να δω τους Πρωταγωνιστές, είμαι στα πρώτα λεπτά, τον έχει στριμώξει στη γωνία και του γλείφει χωρίς έλεος τον κώλο.
Της Φωτεινής Λαμπρίδη
Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι το βλέμμα κατανόησης του κάθε Θεοδωράκη απέναντι στο έρεβος. Περισσότερο κι από την εμφανή του διάθεση να ξεπλύνει εξοργίζει αυτή η ψευτοπολιτισμένη κατανόηση. Κατανοήστε και κανέναν άνθρωπο που κλαίει πάνω από νεκρούς και τιμολόγια της ΔΕΗ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατάφερε να βρει έναν ολόκληρο Πρωθυπουργό να του δώσει τις απαντήσεις του, αλλά δεν μπορεσε να βρει έναν απλό εργαζόμενο των σιδηροδρόμων.#Protagonistes
— Chris Avramidis (@chris_avramidis) March 22, 2023
Της Φωτεινής Κοκκινάκη
Όσα ακούγαμε πέντε χρόνια από το Ποτάμι το ακούσαμε και απόψε σε αυτό τον επίλογο στους #Πρωταγωνιστές. "Να κάνουμε το θυμό νέα αρχή", "να αλλάξουμε αυτή τη χώρα", "η χώρα που μας πληγώνει." Ε δεν μας πληγώνει η χώρα από μόνη της, οι πολιτικές επιλογές όσων τη διοικούν μας "πληγώνουν". Ενίοτε μας σκοτώνουν κιόλας.
Κάπου φτάνει. Φτάνει.
Του Κωνσταντίνου Τσάβαλου
Μια κοπέλα που επέζησε στο τρένο των Τεμπών είπε ότι «φοβάται να μείνει στη χώρα και θέλει να φύγει από αυτή» και το κοινωνιοπαθές σκουπίδι που έχουμε για ΠΘ της είπε να «βάλει πλάτη».
Όσοι πέθαναν έγιναν «θυσία» και όσοι έζησαν με μύρια όσα ψυχοσωματικά ζητήματα πρέπει να «βάλουν πλάτη».
Για τον ΠΘ, τα θύματα πρέπει να βάλουν πλάτη, όχι οι θύτες.
Κατά τα άλλα, ένα εμετικό μπράβο στον Σταύρο, ο οποίος επειδή είναι γνωστή αλεπού των πάγκων, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να οδηγήσει μια ντεμέκ συνέντευξη της πλάκας (γιατί κανείς ποτέ δεν κάνει τυχαία ερώτηση «ποιος είναι ο τρελός του Μεγάρου Μαξίμου;» και ο ΠΘ έχει έτοιμη μια απάντηση τριών σελίδων από την Google) από την σχεδόν οριακή θεσμική εκτροπή (οι εκλογές δεν ανακοινώνονται ποτέ τηλεοπτικά, αλλά στη Βουλή και σε υπουργικά συμβούλια ή σε Κ.Ε. κόμματος, γι αυτό και ο ΠΘ πρόσεξε και δεν έδωσε την ακριβή ημερομηνία τους, αν και όλοι ξέρουμε ότι θα είναι στις 21/5) μέχρι την θρασύτατη τηλεοπτική πλατφόρμα προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων του Μητσοτάκη για την επόμενη 4ετία (του).