Εξώδικο και απάντηση

Εξώδικο και απάντηση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από δημοσιογράφο του Documento (!) προς το e-tetRadio

18 Απριλίου 2023

Εξώδικο άνευ λόγου και αιτίας στο e-tetRadio από τον δημοσιογράφο του Documento Τζώρτζη Ρούσο. Εμείς στο Twitter δεν είπαμε το παραμικρό εναντίον του. Απλώς αποσύραμε δύο tweet που είχαμε κάνει νωρίτερα και στηρίζονταν, ως επί το πλείστον, σε ρεπορτάζ δικά του. Επειδή ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, του e-tetRadio, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον συγκεκριμένο, δεν θέλουμε να έχουμε την παραμικρή σχέση, ούτε αρνητική ούτε θετική, με τη δημοσιογραφική δουλειά του. Δεν το είχαμε δει ότι υπογράφει αυτός το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στο Documento οπότε γράψαμε ότι κάναμε λάθος που ανεβάσαμε τα δύο προηγούμενα tweet μια και δεν έπρεπε να ασχοληθούμε. Λόγω δημοσιογραφικής δεοντολογίας θεωρούμε ότι είναι ανήθικο να ασχολείσαι με τη δουλειά κάποιου με τον οποίον έχεις ανοιχτούς δικαστικούς λογαριασμούς, ούτε να την επαινείς, ούτε να την επικρίνεις.

Ωστόσο για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση σχετικά με το ρεπορτάζ του Τζώρτζη Ρούσου για τον κ. Παπαθανάση, γράψαμε στο ίδιο το tweet (όχι σε άλλο) ότι πιστεύουμε τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento και, φυσικά, όχι τον υπουργό. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ήταν και έγκυρο και σωστό, δεν το αμφισβητήσαμε ποτέ, ούτε φυσικά την εγκυρότητα του συντάκτη. Άλλωστε υπέρ του ρεπορτάζ ήταν τα δύο προηγούμενα tweet, απλώς όταν είδαμε ότι τα υπογράφει αυτός, το θεωρήσαμε αντιδεοντολογικό δημοσιογραφικά να βγαίνουμε δημοσίως να τα επαινούμε. Και τα αποσύραμε. Το ότι στο e-tetRadio είμαστε αναγνώστες και συνοδοιπόροι του Documento δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε.

Δεν θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε τη δικαστική διαμάχη που έχει η Εφημερίδα των Συντακτών (γενικότερα, όχι μόνο ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ως πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού των Εργαζομένων της εφημερίδας) με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, είναι ένα θέμα που δεν αφορά τους αναγνώστες, ούτε του e-tetRadio ούτε το Documento. Το έκανε ωστόσο λίγο αργότερα ως quote tweet στο δικό μας tweet o εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, δίνοντας όλο το story. Άλλωστε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος μίλησε με τον Κώστα Βαξεβάνη κι εκείνη την ημέρα και πολλές φορές μετά, ήταν σε συνεννόηση.

ΥΓ. Αν σε εμάς που δεν αμφισβητήσαμε το ρεπορτάζ έστειλε εξώδικο, λογικά σε όλους εκείνους (και ήταν πολλοί, πάρα πολλοί) που όχι μόνο το αμφισβήτησαν αλλά το θεώρησαν ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό, βρίζοντας το Documento, θα πρέπει να έχει κάνει μηνύσεις, αγωγές κτλ.

ΥΓ 2. Το e-tetRadio κάνει ρεπορτάζ media, οπότε για τα ρεπορτάζ των media γράφει. Στοιχειώδες. Είμαστε 17-18 χρόνια ως site και δεν έχουμε λάβει εξώδικο ποτέ. Κι αν είμαστε καυστικοί κι επιθετικοί πολλές φορές, έτσι; Αλλά πάντα υπάρχει η πρώτη φορά.