Cinobo ή ERTFLIX;

Cinobo ή ERTFLIX;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι δύο ελληνικές streaming πλατφόρμες συμπλήρωσαν αυτές τις μέρες τρία χρόνια ζωής και το γιορτάζουν.

04 Μαΐου 2023

Το ιδιωτικό Cinobo με τις σινεφίλ ταινίες και το ERTFLIX της ΕΡΤ. Το ERTFLIX βέβαια υπήρχε πιο πριν ως ERT Hybrid. Ηταν η υβριδική υπηρεσία της δημόσιας τηλεόρασης που δημιουργήθηκε το 2017 και τρία χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2020, λανσαρίστηκε ξανά με νέο όνομα και ολοένα και πιο πλούσιο περιεχόμενο.

● To ERTFLIX ξεπερνάει τις 9.300.000 θεάσεις ανά μήνα και συνολικά τις 70.000.000 από την αρχή της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

● Το Cinobo προσφέρει 3,6 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης ταινιών μέσα από μία εξαιρετικά ενημερωμένη online συλλογή κινηματογράφου με ταινίες που φιγουράρουν πρώτες στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

● To ERTFLIX προσφέρει για θέαση περισσότερους από 5.000 διαφορετικούς τίτλους. Περιέχει ταινίες, ξένες σειρές, παιδικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ, εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ, αθλητικά γεγονότα, καθώς και τις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ.

● Το Cinobo μετράει 45.400 νέα προφίλ χρηστών και πάνω από 20.000 βαθμολογήσεις και κριτικές ταινιών, φτιάχνοντας ένα community που μέσω της πλατφόρμας συζητά και ανοίγεται, επιμελείται και μοιράζεται σινεμά.

● Στo ERTFLIX βρίσκουμε τις 18 ολοκαίνουργες σειρές που δημιούργησε η δημόσια τηλεόραση τα τελευταία τρία χρόνια. Το «Βραχιόλι της φωτιάς», η ιστορία μια εβραϊκής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, έχει ξεπεράσει έως σήμερα τις 2.200.000 θεάσεις.

● Στο Cinobo ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα νέες και κλασικές ταινίες από όλα τα είδη, αλλά και αποκλειστικές πρεμιέρες.

Ενδεικτικά: μία μεγάλη συλλογή οσκαρικών ταινιών, ένα αφιέρωμα στον νικητή του τελευταίου Χρυσού Φοίνικα Ρούμπεν Εστλουντ, ένα μεγάλο, αντισυμβατικό αφιέρωμα στο sci-fi, φιλμογραφίες εμβληματικών δημιουργών, όπως ο Ζαν-Πιέρ Μελβίλ και ο Ζακ Τατί, και αφιερώματα Τζιμ Τζάρμους και Italian Classics με μεγάλες στιγμές του ιταλικού σινεμά.

● To ERTFLIX «ταξιδεύει» πλέον και εκτός Ελλάδας με υπότιτλους τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, για ευκολότερη θέαση για τους Ελληνες της Ομογένειας.

● Tο Cinobo συνεργάζεται με άλλες ευρωπαϊκές streaming πλατφόρμες από τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία και τη Δανία, υπό την αιγίδα του Creative Europe Media Desk. Το project VODCOLAB έχει αποστολή και στόχο να ενισχύσει την προβολή και διάδοση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

● Σε μία πρόσφατη μέτρηση που ανακοίνωσε η ΕΡΤ, στο ERTFLIX υπήρχαν περισσότερες από 90 ταινίες, περισσότερες από 35 σειρές, 17 ελληνικές και 18 ξένες καθώς και 120 ντοκιμαντέρ όλων των ειδών.

● Τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση σημειώνουν ρεκόρ θέασης στο Cinobo και ακολουθήθηκαν από την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη, «Χειροπαλαιστής». Μαζί με αυτά, στρίμαραν η «Αγέλη Προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, η καλτ συλλογή 70s Greek Erotica, η φιλμογραφία του σπουδαίου ντοκιμαντερίστα Σταύρου Ψυλλάκη λίγο πριν από τη βράβευσή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ενότητα Big Shorts που εγκαινιάστηκε με τη φιλμογραφία του Βασίλη Κεκάτου.

● To ERTFLIX είναι δωρεάν ενώ το Cinobo έχει μηνιαία συνδρομή 9 ευρώ αλλά οι συνδρομητές του παίρνουν δωρεάν εισιτήρια σινεμά κάθε εβδομάδα, με το Cinobo Pass.